Η τεχνολογία στα πόδια του Μέσι...

PDF Print E-mail
Thursday, 02 February 2012 11:22 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Αντικείμενο μελέτης, σε επιστημονική βάση, γίνεται ο Λίονελ Μέσι και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ετοιμάζονται να διεισδύσουν στο φαινόμενο του παγκοσμίου αθλητισμού μέσα απο τους υπολογιστές τους.

Όλες οι κινήσεις του Σούπερ στάρ της Μπαρτσελόνα, θα καταγράφονται σε ειδικό μικροτσίπ που θα είναι τοποθετημένο στο παπούτσι του, δημιούργημα της κατασκευάστριας αθλητικής εταιρίας που συνεργάζεται ο παίκτης.

Τα πραγματικά επαναστατικά παπούτσια του Μέσι θα μπορούν να καταγράφουν την απόσταση που καλύπτει σε ένα παιχνίδι, την ανώτερη και κατά μέσο όρο ταχύτητα που αναπτύσσει αλλά ακόμη και τις κινήσει που κάνει σε ορίζοντα 360 μοιρών.

Τα παπούτσια παρά την εκπληκτική τους ιδιαιτερότητα δεν θα διαφέρουν από τα κοινά ποδοσφαιρικά ενώ το επαναστατικό τσιπ θα ζυγίσει μόλις 165 γραμμάρια.Ο αισθητήρας με την ονομασία “mi Coach Speed Cell” έχει αποθηκευτικό χώρο επτά  ώρες.

Μάλιστα η πρώτη δοκιμή έγινε στο φιλικό της Αργεντινής με την Νιγηρία και οι δημιουργοί του δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα.

“Για πρώτη φορά όλοι οι παίκτες  θα μπορούν να συγκρίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα και την απόδοσή τους με αυτό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο” τονίζει χαρακτηριστικά  υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το σημαντικότερο όμως για τους απανταχού θαυμαστές του Λιονέλ Μέσι και όχι μόνο είναι η υπόσχεση που έδωσε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία που θα συλλέγει το μικροτσιπ σε κάθε παιχνίδι θα τα μοιράζεται με τον κόσμο μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα αλλά και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.
Τα νέα παπούτσια τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες σε μια εφαρμογή για iPhone και iPod και στη συνέχεια προβάλλονται γραφικά στη συσκευή σας.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από το τσιπ που είναι ενσωματωμένο στα παπούτσια μετρούν και υπολογίζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού την απόσταση που έχετε καλύψει, τη μέγιστη ταχύτητα, τον αριθμό των σπριντς και άλλα στατιστικά.

Με αυτό τον τρόπο οι παίκτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις τους, να τη συγκρίνουν με τις επιδόσεις των φίλων τους αλλά και με αυτές των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη.

Τα συγκεκριμένα παπούτσια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τον σούπερσταρ της Barcelona και της Αργεντινής Lionel Messi κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα με την Νιγηρία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και η εξέλιξή τους διήρκεσε πάνω από 2 χρόνια.

Τα νέα παπούτσια δεν βελτιώνουν τις επιδόσεις των παικτών αντίθετα δίνουν κίνητρο στους παίκτες να προσπαθούν για το καλύτερο.

Η τιμή των παπουτσιών μαζί με το τσιπάκι υπολογίζεται γύρω στα 350 ευρώ και οι φιλόδοξοι μπαλαδόροι που θα θελήσουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να περιμένουν λίγους μήνες ακόμα.

 

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top