Ο Πανιώνιος εκμπέμπει... SOS!

PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 04:02 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Πανιώνιος... ώρα μηδέν! Όπως προκύπτει από την Γ.Σ. κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό στην Δ' Εθνική! Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Τσάβαλος αποκάλυψε πως το χρέος μπορεί να φτάσει έως το τέλος της χρονιάς στα 7 εκατ. ευρώ και πρότεινε δραστικές μειώσεις.

Μαύρα... σύννεφα βρίσκονται πάνω από τη Νέα Σμύρνη λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Τσάβαλος, γνωστοποίησε στην Γ.Σ. της Δευτέρας ότι το χρέος του Πανιωνίου μπορεί να φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ έως το τέλος της σεζόν.

«Εαν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, το άνοιγμά μας από 3 εκατομμύρια θα φτάσει στα 7 στο τέλος της σεζόν», υποστήριξε μεταξύ άλλων. Ξεκαθάρισε δε πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα και δεν οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου τότε ο Πανιώνιος θα διατρέξει πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Κίνδυνο που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και στην Δ' Εθνική! Επίσης τονίστηκε πως το συμβόλαιο του Τάκη Λεμονή είναι 700 χιλ. ευρώ και πως γενικά υπάρχουν έξοδα που δεν μπορεί να σηκώσει η ομάδα. Μοιραία ο Τσάβαλος πρότεινε να γίνει άμεσα δραστική μείωση των δαπανών του συλλόγου.

«Είμαστε στην εντατική!»

Αρχικά τον λόγο στην Γ.Σ. πήρε ο Τσάβαλος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα, στο τι συνέβη με τις προτάσεις που υπήρξαν αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης ισχυρίστηκε ότι «η σεζόν τελείωσε με έλλειμα τριών εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο το μπάτζετ το αθλητικό φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ, κάτι που είναι δυσβάσταχτο για την τωρινή κατάσταση του Πανιωνίου». Εν συνεχεία είπε πως κατέβαλλε προσπάθειες για να βρεθούν επενδυτές ενώ αποκάλυψε πως είχε δύο συναντήσεις με τον Γιώργο Παπαλόη, τα οποία όμως δεν είχαν αντίκρισμα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φτάσαμε να μιλήσουμε με τον διάβολο για να βρούμε κάποια λύση».

Για το θέμα των επενδυτών από το Κουβέιτ δεν άφησε πολλές ελπίδες: «Η μόνη ελπίδα είναι οι επενδυτές από το Κουβέιτ αλλά με το θα δεν γίνεται δουλειά. Το όνειρο τελείωσε. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Θα πρέπει να είμαστε μαζί και να δούμε εάν μπορούμε να αντέξουμε αυτή την δοκιμασία. Ο χρόνος τελείωσε. Είμαστε στην εντατική!».

Μετά τον Τσάβαλο πήρε τον λόγο ο Κώστας Τσολακάκης, που μίλησε για την παρουσία του στα διοικητικά της ομάδας, το τι παρέλαβε από τον Κωνστανίνο Τσακίρη και τι παρέδωσε στην υπάρχουσα διοίκηση. Μετά υπήρξαν ερωτήσεις από τα μέλη προς τους ανθρώπους του συλλόγου για τις λύσεις που πρέπει να βρεθούν με τον Τσάβαλο να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να γίνουν δραματικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα αλλά και να υπάρξει λύση πρωτοδικείου.

Από εκεί και πέρα όπως είθισται στον Πανιώνιο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν εκατέρωθεν κατηγορίες. Κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν μεταξύ του Τσολακάκη και μελών του συλλόγου.

Απόφαση για οικονομική εξυγίανση

Στο τέλος λήφθηκε η απόφαση να υπάρξει οικονομική εξυγίανση στον σύλλογο. Επίσης οι άνθρωποι του Πανιωνίου έλαβαν την απόφαση να συσταθεί νέα διοίκηση (που θα απαρτίζεται από έξι μέλη) η οποία θα κληθεί την Τρίτη είτε να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτοδικείο είτε να προχωρήσει ως έχει. Σε αυτήν υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται οι Αρκουμάνης και Τσαβάλος.

Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από την Γ.Σ. είναι ότι το οικονομικό πρόβλημα του Πανιωνίου είναι τεράστιο και ο σύλλογος έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, που μπορεί να τον οδηγήσει στην Δ' Εθνική!

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου

Από μέρους του ο Πανιώνιος ανακοίνωσε τα εξής: «Η Γενική Συνέλευση του Πανιώνιου ΓΣΣ διεξήχθη με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση των μελών για τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου και τις κινήσεις που έχουν γίνει για την εξεύρεση μόνιμης διοίκησης της ΠΑΕ αλλά και τις επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ, Βασίλης Τσάβαλος, ενημέρωσε το σώμα για την πρόθεση επιφανών Πανιώνιων να συμμετάσχουν στο ενωτικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα ενισχυθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, είναι να αποτελέσει προτεραιότητα της νέας διοίκησης η οικονομική εξυγίανση-αδειοδότηση της ομάδας».

gazzetta.gr

 

 

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top