Κ.Τσάνας: «Oι ομάδες να στραφούν στις Ακαδημίες»

PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 07:57 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Να σταματήσει η συνεχής εισροή ξένων ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι ομάδες να δώσουν βάση στους νέους παίκτες, ευελπιστεί ο Κώστας Τσάνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NovaΣΠΟΡ fm . Ο τεχνικός της εθνικής Νέων στάθηκε στις ευκαιρίες που δεν δίνονται στους Έλληνες παίκτες, για το μέλλον αυτών των παιδιών, αλλά και για το αν η οικονομική κρίση κάνει τις ομάδες να στραφούν στις ακαδημίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις :

Για τις ευκαιρίες που δίνονται στους παίκτες της Εθνικής Νέων: «Αποτελεί μεγάλο ερώτημα και αναπάντητο είναι η αλήθεια, γιατί αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν ευκαιρίες. Το βασικό είναι το πρώτο πράγμα που σκέπτονται οι ομάδες είναι το αποτέλεσμα όποτε δεν ασχολούνται όσο πρέπει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Επιλέγουν έμπειρους ή ξένους παίκτες που θα τους οδηγήσουν πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα.

Πρέπει να γίνει κάτι για να ταράξει τα νερά και να κάνει αυτούς που ασχολούνται με τα νέα παιδιά να δώσουν παράλληλα και τις ευκαιρίες. Όλοι οι ομοσπονδιακοί, με τους οποίους είχα επαφή όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούν να βρουν χρόνο και να δουλέψουν σωστά με αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα αποκτούν εμπειρίες και είναι λογικό να μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο κάτι που διαπιστώσαμε και στις αναμετρήσεις με την Εθνική».

Για το μέλλον των παιδιών: «Εμείς πιθανολογούμε την εξέλιξη των παιδιών. Δίνουμε ευκαιρίες, άλλωστε υπάρχει νέος σχεδιασμός από την ομοσπονδία. Έχουμε πλέον καλύτερη οργάνωση και συγκεντρωνόμαστε στη δουλειά, ώστε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά.

Τα ταλέντα δεν είναι θέμα επιχορήγησης. Όλες οι ομάδες πλέον προσπαθούν να δίνουν τα κατάλληλα εφόδια, άλλωστε και η Εθνική Ανδρών αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της έχει παιδιά με επιτυχίες στις μικρότερες εθνικές. Η Ισπανία έχει πάρει τίτλους σε όλες τις μικρότερες εθνικές και είναι λογικό όσο υπάρχει συνέχεια και περνάνε παιδιά από τις μικρές εθνικές στις μεγάλες να έχουν εξέλιξη και ψνα φτάνουν σε επιτυχίες».

Για το αν η κρίση θα κάνει τις ομάδες να στραφούν στις ακαδημίες: «Θα γίνει αναγκαστικά εξαιτίας της κρίσης. Για αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι ευκαιρία ζωής η κρίση και μέσα από τις εθνικές αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον από τη δική του ομάδα: «Θα είναι κρίμα να ξεχωρίσω κάποιον, υπάρχουν παιδιά που παίζουν στη Σούπερ Λίγκα και άλλα που παίζουν στις μικρές ομάδες και τα πρωταθλήματα υποδομών και έχουν πολύ καλά στοιχεία. Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον. Το καλό είναι ότι εδώ στην εθνική δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος που λειτουργεί ανασταλτικά».

Για το αν οι ακαδημίες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας δουλεύουν σωστά: «Η πλειοψηφία δουλεύει σωστά στο επίπεδο των ακαδημιών και τους δίνουν δυνατότητες καθώς έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ τα τμήματα υποδομών. Υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά που αγωνίζονται στις ομάδες τους και βγήκαν από τη δουλειά των ακαδημιών».

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top