Στα βήματα του Μέσι! (video)

PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 04:20 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

O Ζεράρ Ντεουλοφέου έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μαγιόρκα και οι συγκρίσεις με τον Λιονέλ Μέσι έχουν ήδη ξεκινήσει!

O 17χρονος απο την Χιρόνα θεωρείται ότι πιο ελπιδοφόρο διαθέτουν αυτήν την στιγμή οι Καταλανοί και πολλοί είναι αυτοί που τον συγκρίνουν με τον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η φυσική θέση του Ντεουλοφέου είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ωστόσο, μπορεί κάλλιστα να παίξει από τα δεξιά, αλλά και στο κέντρο, πίσω από τον επιθετικό. Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού του είναι η διεισδυτικότητα, η ταχύτητα και ο τρόπος που ανταποκρίνεται στο ένας εναντίον ενός, ενώ τον τελευταίο καιρό δουλεύει πολύ και βελτιώνει ένα σημείο στο οποίο υστερούσε: την επίτευξη τερμάτων.

Στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα φέτος έχει σκοράρει, και ο τρόπος που αγωνίζεται στις θέσεις της επίθεσης, καθώς και η φαντασία στο παιχνίδι του, θυμίζουν τον Αργεντινό στα πρώτα του βήματα. Από τα 12 του ο παίκτης έχει σπονσοραριστεί από τη Nike, ενώ αρκετοί ατζέντηδες έχουν δώσει μάχες για τα δικαιώματά του. Ο ίδιος όμως κρατά χαμηλά το κεφάλι ακολουθεί τα βήματα του Μέσι και άλλων παικτών της Μπάρτσα, οι οποίοι από μικροί είχαν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Ο ίδιος ο σύλλογος άλλωστε έχει τον τρόπο να τους προστατεύει και να τους διατηρεί συγκεντρωμένους στο ποδόσφαιρο αυτό καθεαυτό.

Όπως δηλώνει στην καταλανική ''sport''ο προπονητής του στα τμήματα υποδομής της Μπάρτσα, Φραν Σάντσες: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής διαφορετικός από τους άλλους. Στο ξεκίνημά του ήταν πολύ ατομιστής, κάτι που έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του. Πλέον, ξέρει πότε πρέπει να είναι και πότε όχι. Είναι φονικός στο ένας εναντίον ενός και απρόβλεπτος».  Ο Ντεουλοφέου ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 12 ετών, προερχόμενος από μια ομάδα θυγατρική της Χιρόνα. Το πρώτο του «μπαμ» έγινε το 2006, σε ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά ακαδημιών στην Τενερίφη, όπου πρωταγωνίστησε ως μέλος της ομάδας των Καταλανών. Από τότε έχει να συναγωνιστεί ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, ενώ πέρυσι, στα 16 του χρόνια, έπαιξε με την Μπαρτσελόνα Β`.

Ο τότε προπονητής της, Λούις Ενρίκε, είχε πει για τον πιτσιρικά: «Ακόμα είναι πολύ νέος, χρειάζεται να δουλέψει και να επικεντρωθεί στον προπονητή των νέων, Όσκαρ Γκαρσία. Δεν βιαζόμαστε να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές, αλλά είναι απαραίτητο να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο Ζεράρ σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, είτε στην προπόνηση είτε σε επίσημους αγώνες», θέλοντας έτσι αφενός να τον βοηθήσει να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος και αφετέρου να στείλει το μήνυμα ότι ξεχωρίζει και ότι είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Στην Εθνική Ισπανίας έχει φτάσει με την ομάδα U-17 δύο φορές μέχρι το... δεύτερο σκαλί της Ευρώπης, παίζοντας και πάλι με παίκτες μεγαλύτερούς του. Πλέον, αν και 17 ετών, καλείται πιο συχνά στην ομάδα U-19.

O Πεπ Γκουαρδιόλα επίσης παρακολουθούσε στενά τον Ντεουλοφέου και του έδωσε την ευκαιρία να προπονείται με την πρώτη ομάδα περίπου ένα χρόνο, πριν κάνει το ντεμπούτο του. Στην πραγματικότητα, έφτασε κοντά στην πρώτη του συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα της Μπαρτσελόνα στο τέλος της περσινής σεζόν, σε ένα ματς της Μπαρτσελόνα στο Ανοέτα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ωστόσο έμεινε στον πάγκο. Τελικά, η μεγάλη του μέρα έμελλε να είναι η 29η Οκτωβρίου του 2011, όταν και πήρε το βάπτισμα του πυρός.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να συμπεριλάβει τον Ντέουλο, όπως τον φωνάζουν στα αποδυτήρια, στην αποστολή για τη Μαγιόρκα, γεγονός που εξέπληξε και τον ίδιο τον παίκτη! Ο ίδιος, μαζί με τον έτερο μικρό, τον Ισαάκ Κουένκα, ήταν... μαγεμένοι από το Καμπ Νόου και ο Πεπ φρόντισε στο τέλος του ματς να τους... προσγειώσει. Ειδικότερα για τον Ντεουλοφέου υποστήριξε ότι: «Η θέση του είναι στην ακαδημία, έχει ταξίδι μπροστά του και πρέπει να ωριμάσει».

Ο ίδιος, τόνισε ότι «δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι αν τα πράγματα εξελίχθηκαν υπερβολικά γρήγορα. Αλλά προπονούμαι, παίζω και δεν το σκέφτομαι και πολύ». Στα αποδυτήρια των Καταλανών, οι δύο νεαροί έχουν ξεχωριστή θέση. «Είναι χαρμόσυνο το ότι νέοι παίκτες βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Είναι καλό για τα αποδυτήρια να μπαίνει νέο αίμα. Έχουν δείξει ότι έχουν πολλή ποιότητα και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται», τόνισε ο Αντριάνο, ενώ ο Κεϊτά τόνισε: «Είναι και οι δύο πολύ καλοί. Έχουν ξεκινήσει πολύ θετικά, αλλά το πιο δύσκολο είναι να  ολοκληρωθούν».

Δείτε το βίντεο

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

gazzetta.gr

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top