Liverpool FC International Football Academy Νέο «κόκκινο» μέλος η «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

PDF Print E-mail
Thursday, 22 December 2011 10:40 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Σημαντική μέρα σήμερα για την Liverpool FC International Football Academy στην Ελλάδα, η οποία καλωσόρισε ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά της, διευρύνοντας κι άλλο την εμβέλειά της. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο ξενοδοχείο ALEXANDROS στο κέντρο της Αθήνας, τα στελέχη της «κόκκινης» οικογένειας, δέχτηκαν με χαρά το νέο μέλος που προστέθηκε στο σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν και δύο μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος, ο Αντώνης Αντωνιάδης επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, αλλά και ο πιο πρόσφατος Ίλια Ίβιτς.

Σημαντική μέρα σήμερα για την Liverpool FC International Football Academy στην Ελλάδα, η οποία καλωσόρισε ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά της, διευρύνοντας κι άλλο την εμβέλειά της. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο ξενοδοχείο ALEXANDROS στο κέντρο της Αθήνας, τα στελέχη της «κόκκινης» οικογένειας, δέχτηκαν με χαρά το νέο μέλος που προστέθηκε στο σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν και δύο μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος, ο Αντώνης Αντωνιάδης επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, αλλά και ο πιο πρόσφατος Ίλια Ίβιτς.

Με τον Υμνο της Liverpool, ¨You'll never walk alone¨ να ηχεί στα μεγάφωνα, έγινε αρχικά η ξενάγηση μέσω βίντεο, στις πρωτότυπες, αλλά και πρότυπες ακαδημίες της ένδοξης ομάδας του Μέρσεϊσάιντ στην Αγγλία, που βρίσκονται στο Κίρκμπι. Μόνο για φέτος προωθήθηκαν 7 παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Έπειτα παρουσιάστηκε ένα ακόμη βίντεο, που συμπεριελάμβανε τη θερμή υποδοχή των Ίαν Ρας και Στίβεν Τζέραρντ προς όλα τα παιδιά που ξεκινούν να ακολουθούν τώρα το Liverpool Way. Μάλιστα ο πρώτος είναι και προπονητής στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, και αναζητά ταλέντα σε όλον τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια ομιλία της κυρίας Κατερίνας Ζηρίδη, ιδιοκτήτριας των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων που μπήκαν στην «αγκαλιά» της Λίβερπουλ. Η κυρία Ζηρίδη, με αρκετό χιούμορ, μίλησε για τους Κόκκινους, αλλά και την «περιπλάνηση» εδώ και αρκετά χρόνια για να βρεθεί τελικά μια καλή συνεργασία, όπως και έγινε. «Ψάξαμε πολύ καιρό για να βρούμε μια καλή συνεργασία για τα εκπαιδευτήριά μας. Και τελικά το καταφέραμε. Δε χρειάζονται συστάσεις για την ομάδα. Είναι γνωστή σε όλους μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαστε πολύ χαρούμενοι, και εμείς αλλά και τα παιδιά, που μετέχουμε σε αυτές της ακαδημίες».

Ο υπεύθυνος του προπονητικού προγράμματος, Γιάννης Δημητρίου, πήρε το λόγο στη συνέχεια, και μίλησε για τη χαρά που νιώθει για αυτή τη συνεργασία, αλλά και την αναγκαιότητα να γίνονται τέτοιες κινήσεις που βοηθούν το ποδόσφαιρο. «Είμαι χαρούμενος που συνεργαζόμαστε με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη. Είναι σημαντικό στις μέρες μας ένας νέος ποδοσφαιριστής να εκπαιδευτεί σωστά, ώστε να καταφέρει να γίνει καλός αθλητής. Η Νέα Γενιά Ζηρίδη βοηθά τα παιδιά να πλάσουν χαρακτήρες και τα βοηθούν ώστε να γίνουν καλύτεροι αθλητές, αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρουν, να γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία» . Επίσης τόνισε την δράση που θα λάβει χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα, με την έλευση Άγγλων προπονητών στη χώρα μας, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη. «Θα έρθουν Άγγλοι προπονητές τον Φεβρουάριο για να προπονήσουν τα παιδιά, αλλά θα υπάρξουν και σεμινάρια για τους προπονητές και τους γονείς των παιδιών. Επιπροσθέτως θα γίνουν ακόμη τρία Soccer Schools μέσα στην σεζόν. Θα υπάρξουν και κάποια camps, όπου θα γίνουν προπονήσεις με 16 παιδιά σε κλειστά γκρουπς, δέκα στο σύνολο. Το μόνο που θέλω να επαναλάβω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή μας τη συνεργασία».

Για τη νέα συνεργασία μίλησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Ίλια Ίβιτς, ο οποίος μάλιστα είναι και γονέας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη και με αυτή την διπλή ιδιότητα είπε, ότι ευελπιστεί σε μια καλή συνεργασία, εκθειάζοντας μάλιστα και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί, αφού το παρατηρεί μέσα από τις αντιδράσεις και τις γνώσεις των παιδιών του. «Παραβρίσκομαι εδώ και διότι τα παιδιά μου φοιτούν στο σχολείο. Είναι πολύ μεγάλη συνεργασία και χαίρομαι πολύ για αυτή. Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην κουλτούρα και την εκπαίδευση, όχι μόνο στα μαθήματα, αλλά και στη διαμόρφωση των χαρακτήρων, ακλουθώντας το αρχαίο ρητό, «Νους υγιής εν σώματι υγιές». Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην οικονομική κρίση που διανύουμε να γίνονται τέτοιες κινήσεις, διότι αυτά τα παιδιά μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πάλι συγχαρητήρια στη Νέα Γενιά Ζηρίδη!».

Στο τέλος πήρε τον λόγο ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης, που δεν στάθηκε μόνο στην ένταξη της ακαδημίας στο Liverpool Way, αλλά και στην εικόνα που παρουσιάζει ο σημερινός χώρος του ποδοσφαίρου. «Είναι σημαντικό που από τις ακαδημίες έχουν προωθηθεί εφτά παιδιά όπως είδα και στο βίντεο. Στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όλες τις ομάδες στην πλειοψηφία τους, όλα βασίζονται στην τύχη. Εκτός από τον Μπασινά, τον Γκούμα, παλαιότερα, και τον Νίνη πιο πρόσφατα, δε γίνεται σωστή δουλειά στις Ακαδημίες. Για παράδειγμα ο Καπίνο παίζει από σπόντα στην ομάδα, γιατί τραυματίστηκαν οι άλλοι τρεις. Είναι μεγάλη υπόθεση να γίνονται τέτοιες κινήσεις για τα παιδιά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να διδάσκεται επίσης και το ευ αγωνίζεσθαι, χτίζοντας παράλληλα με τη σωματική διάπλαση και σωστούς χαρακτήρες. Έχω βάλει 1017 γκολ σε επίσημους αγώνες, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Έχω παίξει 19 χρόνια μπάλα και αποβλήθηκα μόνο μια φορά. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι αλάνθαστος και σωστός μέσα στο γήπεδο. Επίσης, πρέπει το ποδόσφαιρο να περάσει από τους προέδρους και τους οπαδούς στο χορτάρι. Θα είχε καλύτερη τύχη το ελληνικό ποδόσφαιρο αν στόχος ήταν η ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Και δεν πρέπει να παράγει βία. Αυτές πιστεύω πως θα είναι οι αρχές της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Έτσι τους εύχομαι αυτή η συνεργασία να αποβεί απαρχή για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στο μέλλον».

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top