YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Γιάννης Τσότρας: Ο Ηρακλής παράγει συνεχώς ταλέντα και τους δίνει τις ευκαιρίες να αποδείξουν τι αξίζουν

PDF Print E-mail
Monday, 09 November 2015 17:56 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Το «ντεμπούτο» του με τη φανέλα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Superleague Ελλάδα, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Τσότρας. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και μπήκε με το «καλημέρα στα βαθιά», καθώς η πρώτη του εμφάνιση έμελλε να γίνει μέσα στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με αντίπαλο την κορυφαία ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός άσσος της ομάδας του ''γηραιού'', μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για λίγα λεπτά στο τέλος ουσιαστικά της αναμέτρησης, όμως έδειξε πως είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά, αφού μπήκε στο παιχνίδι χωρίς κανένα άγχος και φόβο απέναντι σε, ομολογουμένως, πολύ μεγάλους αντιπάλους.

Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου, φαίνεται και με το παραπάνω, με τις συμμετοχές που παίρνουν τα παιδιά που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

Όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη τόσο από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, Σπύρο Παπαθανασάκη, όσο και από τον Γενικό Διευθυντή των Ακαδημιών, Μάκη Σεντελίδη, αλλά και τον Τεχνικό Διευθυντή των Ακαδημιών, Σάββα Κωφίδη, κύριο μέλημα είναι να μπορεί ο Ηρακλής να στηρίζεται στα «δικά του παιδιά», τα οποία θα στελεχώνουν το αντρικό τμήμα.

Γιάννη, συγχαρητήρια για την πρώτη σου συμμετοχή με τον Ηρακλή. Αλήθεια, πώς αισθάνθηκες όταν ο προπονητής σου έδωσε την εντολή να μπεις μέσα και να αγωνιστείς;

Σας ευχαριστώ πολύ. Αισθάνθηκα μοναδικά, γιατί είναι από τα πράγματα που θέλει να ζήσει κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής, να κάνει δηλαδή ντεμπούτο απέναντι σε τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, αλλά δε στέκομαι μόνο σ’ αυτό. Ελπίζω με τη δουλειά και την προσπάθεια που θα δείξω, να παίρνω συχνά χρόνο συμμετοχής με την ομάδα μου.

Είχες άγχος; Διότι εμείς σε είδαμε να αγωνίζεσαι χωρίς φόβο απέναντι σε πολύ ποιοτικούς αντιπάλους.

Δεν είχα άγχος, γιατί τα πιο έμπειρα παιδιά στον Ηρακλή με βοήθησαν να το αποβάλλω, μου μιλούσαν σε όλο το ταξίδι και μου έλεγαν πως αν αγωνιστώ, να τα δώσω όλα, να μη φοβάμαι, ώστε να αποδώσω το μέγιστο που μπορώ.

Όταν ο κόουτς σε επέλεξε στην 20μελή αποστολή, είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι μπορεί να πάρεις κάποια λεπτά συμμετοχής, και ειδικά σε ένα τέτοιο αγώνα, εκτός έδρας με τον ευρωπαίο Ολυμπιακό και με αντιπάλους πολύ έμπειρους;

Όταν είσαι στην αποστολή, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, πώς θα εξελιχθεί το ματς. Μπορεί να παίξεις, μπορεί και όχι. Εγώ ήμουν προετοιμασμένος για όλα και κυρίως ψυχολογικά, και απλά περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία, κάτι που τελικά έγινε.

Πόσες φορές ήσουν φέτος στην αποστολή της ομάδας;

Δύο φορές. Μία με τον Ολυμπιακό, και η άλλη στο Κύπελλο με τον ΠΑΣ, στα Γιάννινα. Μακάρι η συνέχεια να είναι καλύτερη και να φέρει πιο «μεγάλα πράγματα».

Ποιοί οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου με την ομάδα;

Εύχομαι να κατορθώσουμε πολλά με την ομάδα, γιατί η αλήθεια είναι ότι όλοι μας προσπαθούμε πολύ και δουλεύουμε σκληρά για έναν καλύτερο Ηρακλή. Προσωπικά, εύχομαι να ανέβω όσο μπορώ και στο μέλλον θα δούμε τι θα προκύψει.

Πες μας, πόσο διαφορετικά είναι να αγωνίζεσαι στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, και τώρα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα; Πώς είναι να μπαίνεις κατευθείαν στα «βαθιά»;

Είναι πολύ δύσκολο, γιατί όσο ανεβαίνεις σε όλους τους τομείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Είναι και το λογικό άλλωστε. Δε μπαίνω σε συγκρίσεις πάρα πολύ, αλλά όσο να’ ναι, όταν παίζεις με άτομα τόσο έμπειρα και ικανά, που γυμνάζονται πολλά χρόνια και έχουν φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο με τη δουλειά τους, εύχομαι και γω να μπορέσω να φτάσω κάποτε σ’ αυτό το σημείο και να μιλούν οι άλλοι για μένα!

Γιάννη, ο Ηρακλής αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι βγάζει ταλέντα, ότι εμπιστεύεται τα «δικά του παιδιά» από τις Ακαδημίες και τα βάζει να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα. Απ’ ότι φαίνεται, γίνεται σωστή δουλειά από τη βάση.

Ναι φυσικά. Ο Ηρακλής δεν παρεκκλίνει της φιλοσοφίας του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παράγει συνεχώς ποδοσφαιρικά ταλέντα και τους δίνει τις ευκαιρίες να αποδείξουν τι αξίζουν και να έχουν σημαντική εξέλιξη στην καριέρα τους. Ο Ηρακλής έχει σοβαρές Ακαδημίες και έχει τη δυνατότητα να βγάζει παίκτες απ’ τα σπλάχνα του.

Αν σου λέγαμε να κάνεις μία αναδρομή στη μέχρι τώρα καριέρα σου, τι θα μας έλεγες;

Ξεκίνησα να πρωτοπαίζω σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην περιοχή που μένω, στο Φίλυρο, όμως μετά που ήρθα στον Ηρακλή, άρχισα να βλέπω διαφορετικά τα πράγματα και γενικά το ποδόσφαιρο. Στην ομάδα ήρθα πριν 6 χρόνια, στα 13 μου δηλαδή, και ουσιαστικά για μένα ήταν μία δοκιμή, στην οποία (όπως είπε και ο προπονητής μου) ανταπεξήλθα. Γι’ αυτό με πήραν και στην ομάδα. Από τότε, το μόνο που έκανα ήταν να δουλεύω πολύ και να μιλάω λίγο. Και είμαι αποφασισμένος να το τηρήσω αυτό και στη συνέχεια, για να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, αποδεικνύεται απόλυτα δίκαιος προς όλους τους παίκτες του, δεν ασχολείται με ονόματα, ηλικίες, καριέρες, εμπειρίες και όλα τα σχετικά, αλλά εμπιστεύεται το ίδιο τους πάντες, χωρίς διακρίσεις.

Έχετε απόλυτο δίκιο, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ο κόουτς μας το λέει σχεδόν καθημερινά ότι μας πιστεύει και μας στηρίζει και είναι από τους πιο δίκαιους προπονητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, το αποδεικνύει αυτό αν δούμε τις συμμετοχές που έχουν όλα τα παιδιά στην ομάδα μας. Ο καθένας παίρνει τις ευκαιρίες του. Εγώ τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή μου, του είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, και πραγματικά αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου.

Αυτό, ίσως είναι και ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες, ότι ο προπονητής θέλει πάνω απ’ όλα το καλό του συνόλου και πιστεύει σε όλους σας το ίδιο;

Είναι μεγάλη υπόθεση να σε υπολογίζει και να σε πιστεύει ο προπονητής και τουλάχιστον στον Ηρακλή, αυτό γίνεται στο 100%. Έχουμε έναν προπονητή που μας αγαπάει και μας το δείχνει πάντοτε, στις προπονήσεις, στους αγώνες.

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.