Tα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου,έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία....

PDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011 03:04 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Στην Ελλάδα υπάρχει ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Ιδού λοιπόν μία ενδεκάδα λαμπρών νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται φέτος στη Superleague,οι οποίοι περιμένουν καρτερικά την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν πίσω από τις ορδές των μετρίως μέτριων ξένων.

Γιατί δεν εμπιστευόμαστε το ελληνικό στοιχείο;

Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό των περισσοτέρων είναι πώς οι σύλλογοι δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στα ταλέντα. Μήπως η πίεση του πρωταθλητισμού και οι απαιτήσεις του κόσμου αναγκάζουν τον εκάστοτε προπονητή να κρατάει στον πάγκο ή και να αφήνει εκτός αποστολής τους νεαρούς παίκτες; Κάποιοι άλλοι θα αναρωτηθούν, γιατί δεν τους δίνουν ευκαιρίες οι ομάδες που δεν διεκδικούν τίτλο ή την έξοδο στην Ευρώπη. Κανείς δεν θα δώσει μία λύση σε αυτό και όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα και περισσότερο θα απαξιώνεται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Στον κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση ,ας ελπίσουμε λοιπόν οι παρακάτω αθλητές και μια νέα γενιά που έρχεται απο πίσω να αποτελέσει την εξαίρεση.... 


Μαυρουδής Μπουγαϊδης

Ομάδα: ΑΕΚ

Θέση: Στόπερ

Ημ.Γέννησης: 01/06/1993

Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε την πρώτη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Μέλος της ιδιαίτερα ταλαντούχας ομάδας Νέων του Αρη, ο γεννημένος στο Ξυλοχώρι στόπερ αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μπουγαϊδης, βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων, θα έχει μεγάλο συναγωνισμό στη θέση του αλλά κοντά στον Τραϊανό Δέλλα έχει να μάθει πολλά.

Γιώργος Κατίδης

Oμάδα: Αρης

Θέση: Κεντρικός χαφ

Ημ. Γέννησης: 12/02/1993

Το έμπειρο μάτι του Πέτρου Πασσιαλή τον εντόπισε στον Ηρακλή Αγίου Λουκά Γιαννιτσών πριν από τρία χρόνια. Ο μικρός δούλεψε πολύ, έγινε διεθνής με τις Εθνικές Παίδων και Νέων και ο Εκτόρ Ραούλ Κούπερ τον έκανε από πέρυσι επαγγελματία. Ο Σάκης Τσιώλης φέτος αναμένεται να του δώσει και άλλες ευκαιρίες αφού ο μέσος από τα Γιαννιτσά θεωρείται σχεδόν έτοιμος παίκτης. Πέρυσι έπαιξε 115 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Ομάδα: Αστέρας Τρίπολης

Θέση: Αμυντικό χαφ

Ημ.Γέννησης: 02/11/1993

Το next big thing του Αστέρα μετά τον Κώστα Φορτούνη. Η φυσική θέση του είναι αυτή του αμυντικού χαφ αλλά κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας του Αστέρα έπαιξε πολλές φορές στόπερ λόγω των ελλείψεων των Αρκάδων στη συγκεκριμένη θέση. Δυνατός, μπαίνει αποφασιστικά στις φάσεις και δείχνει έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά της ευκαιρίες σε μία ομάδα που δίνει χρόνο σε νέα παιδιά.

Παναγιώτης Μπάλλας

Ομάδα: Ατρόμητος

Θέση: Αμυντικό χαφ

Ημ. Γέννησης: 06/09/1993

Ισως το μεγαλύτερο πρότζεκτ του Ατρομήτου στις μικρές ηλικίες. Για τα…μάτια του προτιμήθηκε το διαζύγιο με τον Κώστα Νεμπεγλέρα έτσι ώστε να ανοίξει η θέση για τη βασική ενδεκάδα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο γεννημένος στην Καρδίτσα Μπάλλας αγωνίζεται με την ωριμότητα έμπειρου παίκτη, αποφεύγει τις περιττές ενέργειες και αποτελεί τον καλύτερο συνδετικό κρίκο μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Λογίζεται ως βασικός και η φετινή σεζόν είναι η μεγάλη του ευκαιρία για την καθιέρωση.

Tάσος Καραμάνος

Ομάδα: Ατρόμητος

Θέση: Επιθετικός

Ημ. Γέννησης: 21/09/1990

Τα λαγωνικά του Ατρομήτου τον ανακάλυψαν στα γήπεδα του Περιφερειακού πρωταθλήματος στο οποίο διακρίθηκε με τα χρώματα του Αστέρα Μαγούλας. Κορμί-λαμπάδα, εξαιρετικός έλεγχος της μπάλας και καλή κίνηση χωρίς τη στρογγυλή θεά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του 21χρονου στράικερ. Το προπονητικό τιμ των Περιστεριωτών πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νεαρού άσου και σίγουρα θα του δώσει ευκαιρίες.

Νίκος Καρέλης

Oμάδα: Εργοτέλης

Θέση: Επιθετικός

Ημ. Γέννησης: 24/02/1992

Άλλος ένας διεθνής της Εθνικής ομάδα Νέων ετοιμάζεται να αφήσει το δικό του στίγμα στο νέο πρωτάθλημα. Αριστεροπόδαρος επιθετικός ο Νίκος Καρέλης, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στράικερ, όσο και ως περιφερειακός επιθετικός. Η σωματική διάπλασή του τρομάζει τους αντίπαλους αμυντικούς (πολύ δυνατός και γυμνασμένος ο νεαρός φορ) ενώ και η εμπειρία δεν του λείπει. Εχει πάρει εδώ και τρία περίπου χρόνια το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία.

Γιώργος Βαλεριάνος

Ομάδα: Ολυμπιακός

Θέση: Αριστερό μπακ

Ημ.Γέννησης: 13/02/1992

Όταν κερδίζεις με το σπαθί σου την εμπιστοσύνη του πάντα απαιτητικού Ερνέστο Βαλβέρδε στην πιο ποιοτική ομάδα της χώρας, τότε έχεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα. Κάτι τέτοιο κατάφερε ο Γιώργος Βαλεριάνος. Δούλεψε με ταπεινότητα και αυταπάρνηση στην προετοιμασία και έπεισε τον Ισπανό τεχνικό να τον κρατήσει στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Αριστερό μπακ με μεγάλες δυνατότητες αλλά και διάθεση για πολλή δουλειά, ο Βαλεριάνος θα περιμένει με υπομονή τις ευκαιρίες για να εκτοπίσει τον Χολέμπας ή τον Μαρκάνο από τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Σπύρος Φουρλάνος

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Θέση: Μέσος

Ημ. Γέννησης: 19/11/1993

Εχει σηκώσει τρόπαιο πρωταθλητή με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν είναι αυτό όμως το μοναδικό στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό. Διαθέτει σπάνια αίσθηση ελέγχου της μπάλας με το αριστερό, κυρίως, πόδι, έχει αντίληψη του χώρου και γλυκιά πάσα που κάθε επιθετικός αναζητά. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα του έδωσε φέτος ευκαιρίες στα φιλικά παιχνίδια και ο απόφοιτος της Λεοντείου επιχείρησε να τις εκμεταλλευτεί. Το μέλλον του ανήκει.

Δημήτρης Κολοβός

Ομάδα: Πανιώνιος

Θέση: Επιθετικός:

Ημ. Γέννησης: 01/01/1993

Εχει μαλλιάσει η γλώσσα του Τάκη Λεμονή να λέει ότι η νουβέλ βαγκ του Πανιωνίου αξίζει να προσεχθεί και να αξιοποιηθεί. Ο Δημήτρης Κολοβός είναι ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της. Ο πρώην παίκτες του ΠΑΣ Ωρωπού ακολούθησε φέτος την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, έπαιξε στα φιλικά παιχνίδια και μέσα στο γενικότερο αλαλούμ που επικρατεί στον Πανιώνιο περιμένει να πάρει λεπτά συμμετοχής και στα επίσημα παιχνίδια έτσι ώστε να πείσει για το ταλέντο του. 

Δημήτρης Γούτας

Ομάδα: Ξάνθη

Θέση: Αμυντικός

Ημ. Γέννησης: 04/04/1994

Από τους παίκτες της ομάδας Νέων της Ξάνθης που αμέσως ξεχώρισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο μόλις 17 χρονών αμυντικός ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία της πρώτης ομάδας φέτος το καλοκαίρι και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες μέσα στη σεζόν. Η Ξάνθη έτσι και αλλιώς είναι μία ομάδα που προσέχει πάντα τα δικά της παιδιά αποκομίζοντας στο παρελθόν ουκ ολίγα οφέλη (αγωνιστικά και οικονομικά).

Πέτρος Βιόπουλος

Ομάδα: Κέρκυρα

Θέση: Μεσοεπιθετικός

Ημ. Γέννησης: 09/07/1994

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν συνηθίζει να λέει μεγάλα λόγια, ούτε να αποθεώνει τους παίκτες του, ιδίως τους μικρούς σε ηλικία. Στον Πέτρο Βιόπουλο όμως κάτι έχει δει ο Σέρβος τεχνικός. Του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα πέρυσι πριν καν κλείσει τα 17 και φέτος τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία. Ο μικρός κατάγεται από την Κομοτηνή και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια (ο πατέρας του είναι προπονητής και ο αδερφός του ποδοσφαιριστής). Η Κέρκυρα τον ανακάλυψε στις ακαδημίες Γκουτζίδη, Ουζουνίδη και τον έκανε δικό της.

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

uuuuuΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top