YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Λαμπρή προοπτική με κοινό όφελος για Ρόδο και ΑΕΚ

PDF Print E-mail
Friday, 18 July 2014 15:00 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Στην κάθε της λεπτομέρεια αναλύθηκε χθες η νέα συνεργασία της Ρόδου και της ΑΕΚ σε επίπεδο ακαδημιών. Τα «ελάφια» εντάσσονται στο πρωτοποριακό μοντέλο της Ένωσης, με στόχο να δημιουργήσουν άρτια και πολυεπίπεδα εκπαιδευμένους ποδοσφαιριστές

Εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον ήταν η παρουσίαση της νέας συνεργασίας της Ρόδου με την ΑΕΚ, αρχικά σε επίπεδο ακαδημιών, η οποία έγινε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη από γονείς και φίλους του ποδοσφαίρου αμφιθεατρική αίθουσα των εγκαταστάσεων του Ροδίων Παιδεία.

Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε την κοινή δουλειά  με την Ένωση ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ρόδου, Γιώργος Μπακίρης, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ο σύλλογος να αλλάξει σελίδα, ακολουθώντας τις εξελίξεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αποκτώντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

«Η συνεργασία με την ΑΕΚ αποτελεί μία νέα αφετηρία και θα μας βάλει σε νέες βάσεις», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών, Σάκης Ναλμπά-ντης, μίλησε για αλλαγή στη δομή των υποδομών, για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας τους με σύγχρονες τεχνικές και νέα τεχνογνωσία, όπως ακριβώς το είχε υποσχεθεί στους γονείς των παιδιών στην τελευταία τους συναντηση.

Όπως είπε, το όραμα είναι να πλαστούν ποδοσφαιριστές που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, με τη σωστή νοοτροπία.Επιπλέον, τόνισε πως η συγκυρία που ξεκινάει η νέα συνεργασία με την ΑΕΚ είναι ιδανική και θα ωφελήσει και τους δύο συλλόγους.

Εκτίμησε δε πως το AEK F.C. Academy Network είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, συνεπώς υπό αυτή την έννοια, η Ρόδος είναι τυχερή που επελέγη από τον «δικέφαλο».

Σημειώνεται, πως το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της Ρόδου Νίκος Διακίδης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας των «ελαφιών» Δημήτρης Σκούνας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου (επισήμανε πως η νέα περιφερειακή αρχή θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη δημιουργία αθλητικών υποδομών, ενώ υποσχέθηκε να στηρίξει τη συνεργασία Ρόδου-ΑΕΚ), ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σάββας Διακοσταματίου, καθώς και οι παλαίμαχοι άσσοι της Ένωσης και προπονητές των ακαδημιών της κ.κ. Μπορμπόκης, Κασάπης και Καμπούρης.

Λεπτομερέστατη παρουσίαση

Ο τεχνικός διευθυντής του AEK F.C. Academy Network, Μιχάλης Μητροτάσιος, εξήγησε λεπτομερέστατα καταρχήν το πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα των υποδομών της ΑΕΚ και στη συνέχεια το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η συνεργασία με τη Ρόδο.

Όπως επισήμανε, ο «δικέφαλος» κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα πρότυπο και αξιοζήλευτο μοντέλο, στο οποίο προσπαθεί να εντάξει επιλεγμένους συλλόγους και ακαδημίες απ’ όλη τη χώρα και μάλιστα με αυστηρά κριτήρια.

Ο υποψήφιος οργανισμός πρέπει να διαθέτει ικανό αριθμό παιδιών στις ζητούμενες ηλικίες, καταρτισμένους προπονητές, κτιριακές και γηπεδικές εγκαταστάσεις, καθώς και τη διάθεση να αποδεχθεί την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΑΕΚ.

Eπιπλέον σημαντικό κριτήριο επιλογής αποτελεί το ειδικό βάρος και η ιστορία ενός συλλόγου.

Σημειώνεται, πως ΑΕΚ και Ρόδος υπέγραψαν σύμβαση μέσα από την οποία δεσμεύονται να τηρήσουν τους όρους της συνεργασίας τους κι ακριβώς επειδή τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης γηπεδικών εγκαταστάσεων, οι άνθρωποι της Ρόδου τόνισαν αφ’ ενός πως στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκεται η ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο που τους έχει παραχωρηθεί στο Τσαΐρι, αφ’ ετέρου δε πως θα επιδιώξουν να συνεργαστούν με άλλα τοπικά σωματεία.

Το μοντέλο της ΑΕΚ

Ο κ. Μητροτάσιος υπογράμμισε πως η κεντρική φιλοσοφία της ΑΕΚ εξελίσσεται στους άξονες Άμιλλα-Εκπαίδευση-Κουλτούρα και βασικό ζητούμενο είναι να την αποδεχθούν οι πάντες. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι γονείς αλλά και οι φίλαθλοι.

Στόχος είναι η δημιουργία ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και εν συνεχεία η σταδιακή προώθηση έτοιμων νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ.

Για να γίνει αυτό, απαιτείται συστηματική, λεπτομερής και εξειδικευμένη εκπαίδευση στην κάθε ηλικιακή κατηγορία. Ο κ. Μητροτάσιος παρουσίασε τις λέξεις-κλειδιά στο σύστημα εκπαίδευσης:

-Αγωνιστική Δυναμική Τεχνική

-Ταχύτητα σκέψης και ενέργειας

-Αγωνιστική ευφυΐα (δημιουργία έξυπνων και δημιουργικών παικτών)

-Προσωπικότητα-Ψυχή

-Ατομική βελτίωση ανά θέση

-Ομαδικό πνεύμα
-Αγωνιστική πειθαρχία

-Πάθος

-Θέαμα

-Διαπαιδαγώγηση (Fair play συμπεριφορά, τονίζεται η αξία της νίκης, αλλά και εξηγείται και η σημασία της ήττας).


Εν κατακλείδι, σ’ ένα παιδί παρέχονται στο πλαίσιο του μοντέλου της ΑΕΚ τουλάχιστον δέκα χρόνια ποιοτικής εκπαίδευσης και όπως είπε ο κ. Μητροτάσιος, αν υπάρχουν τα στοιχεία, αποκλείεται να μην δημιουργηθεί ένας καλός παίκτης.

Όσο για το δίκτυο των συνεργαζόμενων ακαδημιών, η ΑΕΚ έχει χωρίσει τη χώρα σε 13 περιφέρειες. Στο πλαίσιο της καθεμίας ξεχωριστά θα λειτουργεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ακαδημιών, υπό την επίβλεψη των εξειδικευμένων ανθρώπων της Ένωσης.

Ο καθένας εξ αυτών θα έχει συγκεκριμένους τομείς ευθύνης και εννοείται πως θα υπάρχει στενότατη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, από το πλέον χαμηλό μέχρι το υψηλότερο. Η πυραμίδα λειτουργεί μ’ έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο και στη βάση μίας κοινής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας.


ΑΕΚ F.C. Academy Network και Ρόδος

Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πρώτους συλλόγους που εντάσσεται στο αναπτυξιακό μοντέλο της ΑΕΚ, με τον κ. Μητροτάσιο να αναπτύσσει τα οφέλη που θα προκύψουν για τα «ελάφια» και τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:

-Επαγγελματική καθοδήγηση

-προπονητές

-Πρόγραμμα προπονήσεων

-Αξιολόγηση αθλητών


Η τελευταία γίνεται καταρχήν σε επίπεδο ακαδημιών. Τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν θα συμμετάσχουν σε διήμερο καμπ μαζί με τα παιδιά των υπόλοιπων ακαδημιών της περιφέρειας.

-Επαγγελματική καθοδήγηση προπονητών-Παρακολούθηση ταλέντων

-Επισκέψεις στελεχών της ΑΕΚ

-Φιλικά παιχνίδια

-Δοκιμαστικά στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα

-Δωρεάν ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο και δωρεάν παρακολούθηση των αγώνων της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ

-Αν αξίζει ένας ποδοσφαιριστής και επιλεγεί, οικονομικά οφέλη για τη Ρόδο.

Εξυπακούεται πως το κέρδος θα είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό, καθώς ο σύλλογος θα αποκτήσει τη δυνατότητα μέσα από την τεχνογνωσία που του παραχωρείται και η οποία θα εκσυγχρονίζεται διαρκώς, να δημιουργήσει τους δικούς του ποδοσφαιριστές και εν συνεχεία να τους αξιοποιήσει για τις ανάγκες της δικής του πρώτης ομάδας.


Οι προπονητές της Ρόδου

Το ολοκληρωμένο σχήμα του τεχνικού επιτελείου των ακαδημιών των «ελαφιών» θα παρουσιαστεί προσεχώς.

Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, τεχνικός τους διευθυντής είναι ο Σάκης Ναλμπάντης, επικεφαλής των προπονητών ο Γιώργος Μποσγανάς, προπονητές οι Αντώνης Οικονόμου, Θεόδωρος Σαχινίδης (νέα προσθήκη), Γιάννης Κουμέντος και γυμναστές οι Δημήτρης Γκάιδας και Λευτέρης Κανάτας.


Ομάδα στη Γ’ κατηγορία!

Τέλος, ομάδα στη Γ’ κατηγορία με προπονητή τον Γιάννη Κουμέντο έχει αποφασίσει να κατεβάσει η Ρόδος, ώστε να καλυφθεί το κενό διοργανώσεων που υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 1998 και προγενέστερα.


Πηγή:rodiaki.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top