YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Οι Μέσι της Ευρώπης!

PDF Print E-mail
Friday, 07 February 2014 12:44 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Η UEFA παρουσίασε τους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που έχουν λάβει το προσωνύμιο "νέος Μέσι". Ανάμεσά τους, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, βρίσκεται και ο Γιάννης Φετφατζίδης, αλλά και ο Ιβάν Ναστέβσκι του Εθνικού Γαζώρου.

Αυτός είναι ο νέος Μέσι!". "Όχι, ο άλλος είναι!".

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Λιονέλ Μέσι, με δεκάδες ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο να έχουν λάβει τον τιμητικό αυτό τίτλο. Γι' αυτό και η UEFA επέλεξε τις πιο διάσημες περιπτώσεις παικτών από την Ευρώπη, που έχουν "βαπτιστεί" Μέσι.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δικός μας, Γιάννης Φετφατζίδης, αλλά κι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη χώρα μας, ο Ιβάν Ναστέβσκι του Εθνικού Γαζώρου.

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι... εκλεκτοί:


Ράντοσλαβ Ντιμιτρόφ (Ο Βούλγαρος Μέσι)

Συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται στο πάνθεον των Ευρωπαίων Λιονέλ Μέσι, καθώς δεν πρόκειται για μπαλαδόρο μεσοεπιθετικό, αλλά ο δεξιός μπακ της Σλάβια Σόφιας λάμβανε από μικρός το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό από συμπαίκτες του.

"Είχα πιο μακριά μαλλιά κι έμοιαζα λίγο με τον Μέσι, οπότε ένας φίλος μου άρχισε να με φωνάζει έτσι", είπε ο 25χρονος, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική Βουλγαρίας το Μάρτιο του 2013.

Γκαμπριέλ Τόρζε (Ο Ρουμάνος Μέσι)

Αρχικά είχε το παρατσούκλι "ξωτικό", καθώς έχει ύψος μόλις 1.67, αλλά ο Τόρζε αναβαθμίστηκε σε Ρουμάνος Μέσι μετά το ντεμπούτο του με την Πολιτέκνικα Τιμισοάρα σε ηλικία 16 ετών, ενώ δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στην Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Ο προπονητής της Ρουμανίας Βίκτορ Πιτσούρκα σταυρώνει τα δάχτυλά του ώστε ο Τόρζε, που είναι 24 ετών και βασικός στην εθνική ομάδα, να ξεχωρίσει αυτή τη σεζόν, που αγωνίζεται στην Εσπανιόλ ως δανεικός από την Ουντινέζε. "Αν καταφέρει να εδραιωθεί σε συλλογικό επίπεδο και πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα είναι δύο φορές καλύτερος από κάθε άποψη", τόνισε.

Τζερντάν Σατσίρι / Αντνάν Γιανουζάι (Οι Αλβανοί Μέσι)

Ο Σατσίρι δεν ήταν ποτέ ο Λιονέλ Μέσι της Ελβετίας, αλλά έχει αποθεωθεί στην πατρίδα των γονιών του, ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν συγχωρήσει τον 22χρονο που δεν επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Αλβανίας.

"Με έχουν αποκαλέσει με διάφορους τρόπους, Μέσι και προδότη", είπε ο μικροκαμωμένος εξτρέμ. Πλέον, οι ελπίδες στρέφονται στο ότι ο επόμενος Αλβανός Μέσι, ο Αντνάν Γιανουζάι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεννημένος στο Βέλγιο από Αλβανοκοσοβάρους γονείς, θα επιλέξει να εκπροσωπήσει την Αλβανία. "Ξέρω τι θέλουν οι Αλβανοί. Αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", είπε ο 18χρονος.


Γιάννης Φετφατζίδης (Ο Έλληνας Μέσι)

Ο ελληνικός Τύπος βιάστηκε να δώσει την ταμπέλα του Έλληνα Μέσι στον ταλαντούχο Φετφατζίδη όταν ο μεσοεπιθετικός εμφανίστηκε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2009 με τον Ολυμπιακό. Με ύψος μόλις 1.64, χρειάστηκε να πάρει αυξητικές ορμόνες στην εφηβεία του, σαν τον πραγματικό Μέσι, αν και δεν του άρεσαν τόσο πολύ οι συγκρίσεις.

"Δεν θέλω να με παρομοιάζουν με τον Μέσι, είναι μοναδικός" είπε ο 23χρονος, που βελτιώνεται στην τακτική μετά την καλοκαιρινή του μετακίνηση στην Τζένοα.


Λορέντσο Ινσίνιε (Ο Μέσι του Αντριάτικο)

Ο επιθετικός της Νάπολι απέκτησε το παρατσούκλι "Messi dell'Adriatico" μετά από 18 γκολ σε 37 παιχνίδια με τη φανέλα της Πεσκάρα, που της έδωσαν την άνοδο στη Serie A τη σεζόν 2011-12. Ο 22χρονος επέστρεψε στην ομάδα της πόλης του την επόμενη χρονιά και όπως πολλοί φίλοι της Νάπολι, το αγαπημένο του 10άρι της Αργεντινής δεν είναι ο Μέσι.

"Ο Μέσι είναι εξαιρετικός, αν κι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έζησε ποτέ είναι ο Ντιέγο Μαραντόνα. Θα ήθελα μια μέρα να γίνω είδωλο της Νάπολι σαν αυτόν", είπε.


Ράιαν Γκολντ (Ο Σκωτσέζος μίνι Μέσι)

Ο 18χρονος μέσος της Νταντί Γιουνάιτεντ είναι το θέμα συζήτησης στη Σκωτία φέτος, με τον Γκολντ να θεωρείται ήδη υποψήφιος για μεταγραφή στο εξωτερικό. "Ο Ράιαν έχει πει πως θα ήθελε να παίξει στην Ισπανία επειδή ξέρει ότι ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι του", είπε ο προπονητής του, Τζακ Σούταρ.

Ο διευθυντής νέων, Στίβι Κάμπελ, θυμάται τον Γκολντ να βάζει δύο γκολ και να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες στα 15 του, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ. "Έπεσε το σαγόνι μου. Ήταν από εκείνες τις «ω Θεέ μου» στιγμές".


Ιβάν Ναστέβσκι (Ο Σκοπιανός Μέσι)

Μικροκαμωμένος και επιδέξιος, ο Ναστέβσκι ονομάστηκε Σκοπιανός Μέσι από τους ντόπιους δημοσιογράφους μετά το ντεμπούτο του με την ομάδα FK Μακεντόνια σε ηλικία 17 ετών τη σεζόν 2008-09. Οι φημολογούμενες μετακινήσεις του στην ισπανία δεν προχώρησαν, όσο αγωνιζόταν με τις Βαρντάρ, Ραμποτνίτσκι και Τέτεκς, αλλά πλέον στα 22 του αγωνίζεται στην Ελλάδα με τον Εθνικό Γαζώρου και παραμένει ελπιδοφόρος.

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι το μέλλον. Προπονούμαι πολύ σκληρά κι ελπίζω ο Θεός να έχει ένα σχέδιο για μένα", είπε.


Βάκλαβ Πίλαρ (Ο Τσέχος Μέσι)

Ο ύψους 1.70 εξτρέμ προκάλεσε αίσθηση στην Τσεχία με τη Χράντετς Κράλοβε και τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ σκόραρε και το πρώτο γκολ της Τσεχίας στο Euro 2012, προτού πάει στη Γερμανία για τη Βόλφσμπουργκ και τη Φράιμπουργκ.

Μπορεί ο χαρακτηρισμός Τσέχος Μέσι να έχει ξεθωριάσει από τότε, αλλά στο Euro 2012 είχε πει πως εκτιμούσε τη σύγκριση. "Δεν είμαι πολύ ψηλός κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μοιάζουμε τόσο.

Υπάρχει μόνο ένας Μέσι, αλλά μου αρέσει το παρατσούκλι".


Μάριο Γκέτσε (Ο Γερμανός Μέσι)

Μικρόσωμος και ιδιαίτερα γρήγορος και έξυπνος, ο 21χρονος Γκέτσε έγινε ένας από τους πιο ακριβούς παίκτες στην ιστορία της Bundesliga όταν η Μπάγερν έδωσε τη ρήτρα των 37 εκατομμυρίων ευρώ στην Ντόρτμουντ τον Απρίλιο του 2013.

Ωστόσο, δεν του αρέσει ιδιαίτερα να τον αποκαλούν Μέσι. "Γερμανός Μέσι; Εγώ; Όχι, θα προτιμούσα να είμαι ο Γερμανός Κριστιάνο Ρονάλντο". Με έξι γκολ σε 14 παιχνίδια στην Bundesliga φέτος, ίσως και να βρίσκεται στο σωστό δρόμο.


Έβα Πάγιορ (Η Πολωνή Μέσι)

Ήταν η αποκάλυψη όταν η πρωτοεμφανιζόμενη Πολωνία έκανε την έκπληξη κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών U-17 το 2013. Η επιδεξιότητα της Έβα Πάγιορ θύμισε τον Αργεντίνο της Μπαρτσελόνα, αλλά το παιδί θαύμα της Μέντικ Κόνιν είναι φαν του Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Προπονείται σκληρά και προσπαθώ να μάθω πολλά από αυτόν, διότι μου αρέσουν οι άνθρωποι που δουλεύουν. Μου αρέσει η ταχύτητά του, η ντρίμπλα του και οι εκτελέσεις φάουλ, είναι εκπληκτικό όταν σουτάρει", είπε.


Γκάι Ασούλιν (Ο Ισραηλινός Μέσι)

Μία μικρή ομοιότητα στην εμφάνιση και τα παρόμοια κόλπα τους με την μπάλα, προέτρεψαν μερικούς ενθουσιώδεις φιλάθλους στο Ισραήλ να αποκαλέσουν τον Ασούλιν τον ισραηλινό Μέσι.

Είχε την ευκαιρία να δεν τον πραγματικό Μέσι εν δράσει ως έφηβος στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά μετά από δύο σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, ο 22χρονος βρίσκεται τώρα στην Ισπανία, ως δανεικός από τη Γρανάδα στην Έρκουλες της Segunda Division.

"Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με τον Μέσι. Δεν μπορώ ποτέ να γίνω σαν αυτόν. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είμαι ένας νεαρός που προσπαθεί να μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου", είχε πει το 2011.


Πηγή:sport24.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top