EURO U-19, elite round: Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων

PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 03:04 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Τη Δανία, την Τουρκία και την Κύπρο κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της elite round του EURO U-19 2012 η Εθνική Νέων. Οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν στη Δανία 23-28 Μαΐου 2012.

Τα επτά γκρουπ της elite round
ΓΚΡΟΥΠ ΟΜΑΔΕΣ
1ο Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Νορβηγία
2ο Αγγλία, Ελβετία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο
3ο Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία
4ο Πορτογαλία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ, Ισραήλ
5ο ΕΛΛΑΔΑ, Δανία, Τουρκία, Κύπρος
6ο Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Γεωργία, Αυστρία
7ο Ισπανία (κάτοχος), Βέλγιο, Αρμενία, Ιταλία

 

*Στην τελική φάση (3-15/7/2012, Εσθονία) της διοργάνωσης προκρίνονται οι νικητές των ομίλων.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Η Εθνική Νέων, μια απ’ τις συνεπέστερες Εθνικές στα μεγάλα ραντεβού με τέσσερις συμμετοχές σε τελικές φάσεις EURO από το 2005, δεν θα μπορούσε να λείψει από την elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Ταξίδεψε στην Αρμενία, όπου φιλοξενήθηκε ο 10ος προκριματικός όμιλος, έχοντας τον τίτλο του φαβορί και απλά τον επιβεβαίωσε, τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση. Η ελληνική ομάδα πέτυχε στο Ερεβάν μια εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα με 10-0 επί της Ανδόρας, συνέχισε επικρατώντας 2-1 της διοργανώτριας χώρας και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο όμιλο με ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Σλοβακία. Πρώτοι σκόρερ της Εθνικής ήταν οι Κατίδης, Μπακασέτας (από τρία γκολ), ενώ από δύο ασίστ μοίρασαν οι Μπούζας, Λυκογιάννης.

Οι παίκτες που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν οι Κώστας Σταφυλίδης, Νίκος Μελισσάς (ΠΑΟΚ), Νίκος Κουσίδης, Νίκος Μαρινάκης, Σπύρος Φουρλάνος, Χρήστος Κασαπάκης (Παναθηναϊκός), Σωκράτης Διούδης, Γιώργος Κατίδης (Άρης),  Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ), Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Παναγιώτης Μπάλας, Φώτης Καϊμακαμούδης (Ατρόμητος), Δημήτρης Κολοβός, Βασίλης Μπούζας (Πανιώνιος), Κώστας Ρουγκάλας, Μπάμπης Λυκογιάννης, Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός).

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΕ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δανία

Η Δανία τερμάτισε στην κορυφή του 12ου προκριματικού ομίλου με επτά βαθμούς, έχοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία. Στηρίχθηκε κυρίως στην άμυνά της, καθώς δεν δέχθηκε γκολ σε τρεις αγώνες (πέτυχε πέντε), ενώ επέτρεψε στους αντιπάλους της να έχουν μόλις έξι τελικές εντός εστίας! Άρχισε με δύσκολη νίκη 1-0 επί της Αλβανίας, με γκολ στις καθυστερήσεις, συνέχισε με εύκολη επικράτηση επί της Μάλτας με 4-0 και ολοκλήρωσε τους αγώνες της με «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη διοργανώτρια Αυστρία (πέρασε μαζί της στην elite round). Προπονητής της είναι ο Περ Άντερσεν.

Τουρκία

Η Τουρκία πήρε δύσκολα την πρόκριση από τον 9ο όμιλο (ήταν διοργανώτρια), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γεωργία. Σε τρεις αγώνες μάζεψε πέντε βαθμούς, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες (6-3 τέρματα). Στην πρεμιέρα της νίκησε άνετα 3-0 το Λουξεμβούργο και στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γεωργία και 2-2 με την Πολωνία, στο ματς που έκρινε και τη δεύτερη θέση του ομίλου. Προπονητής της είναι ο Τολουνάι Καφκάς.

Κύπρος

Η συμμετοχή στην elite round είναι σημαντική επιτυχία για την Εθνική Νέων της Κύπρου. Η κυπριακή ομάδα πήρε πανάξια (ισοβάθμησε με τη Νορβηγία στην πρώτη θέση) την πρόκριση από τον 4ο όμιλο, τον οποίο και διοργάνωσε, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Νορβηγία (ισοφαρίστηκε στο 90΄) και 1-1 με την Ισλανδία, ενώ στον τελευταίο και κρισιμότερο αγώνα της νίκησε με 2-0 τη Λετονία. Προπονητής της είναι ο Απόστολος Μακρίδης και πρώτος σκόρερ στα προκριματικά ο Πιέρος Σωτηρίου με τρία γκολ.


 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τελευταία Νέα

ΜΕΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 12.02.2011

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΝΕΩΝ&ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 6/12
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΝΕΩΝ&ΠΑΙΔΩΝ...

Νέα από όλο τον κοσμο 12.02.2011

Σενάρια Επιστροφής Cisse Στον ΠΑΟ!
Σενάρια Επιστροφής Cisse Στον ΠΑΟ!

Νέα από όλο τον κοσμο 12.02.2011

Καυστική ανακοίνωση Ολυμπιακου!
Καυστική ανακοίνωση Ολυμπιακου!

Νέα από όλο τον κοσμο 12.02.2011

Παμε EURO!!!
Παμε EURO!!!

Κεντρικά Νέα 12.02.2011

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής για τους Κ20...
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής για τους Κ20...
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top