YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


Σάμιος: "Θα υπάρξει συνέχεια στην παραγωγή παικτών"

PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2014 15:48 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Σάμιος, μίλησε για τους εννιά νέους επαγγελματίες του Τριφυλλιού και αποθέωσε την δουλειά που γίνεται στο Κορωπί.

Ο Βαγγέλης Σάμιος, είναι αναμφίβολα ένας από τους ανθρώπους που ξέρουν... απ' έξω κι ανακατωτά το ''φυτώριο'' του Παναθηναϊκού.

Ζει την καθημερινότητα των προπονήσεων, δουλεύει με τους πιτσιρικάδες και, αν μη τι άλλο, είναι από τους καθ' ύλην αρμόδιους να μιλήσουν για αυτούς.

Βλέπετε, ο 53χρονος τεχνικός είναι, μαζί με τον Σπύρο Μαραγκό, στο ''τιμόνι'' της ομάδας Νέων των Πράσινων την φετινή σεζόν. Εκεί, δηλαδή, όπου αγωνίζονται οι οκτώ από τους εννιά μικρούς που έγιναν πρόσφατα επαγγελματίες.

Αναμφίβολα, λοιπόν, τα όσα λέει στο match programme της ΠΑΕ για το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης μας βάζουν ακόμα περισσότερο στο... κλίμα για ότι γίνεται στο Κορωπί, ενώ και η γνώμη του για την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού έχει την δική της σημασία, προερχόμενη από έναν ούτως ή άλλως έμπειρο προπονητή, ο οποίος παράλληλα τυγχάνει να έχει φορέσει και την φανέλα του τριφυλλιού.


Καταρχάς πείτε μας δυο λόγια για τα εννιά παιδιά που πρόσφατα υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Περιμένατε αυτή την εξέλιξη;

'Αυτό είναι μια απόφαση του Γιάννη Σαμαρά.

Αυτά τα παιδιά είναι τα περισσότερα αρκετά χρόνια στην ομάδα έχουν δείξει μια μεγάλη βελτίωση και ήταν μια επιβράβευση από πλευράς ΠΑΕ.

Σίγουρα την αξίζουν αλλά πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά μετά από αυτό το... δώρο που τους έκανε ο Παναθηναϊκός! Ο Σύλλογος έδειξε ότι τους εμπιστεύεται και παράλληλα ότι εκτιμάει και την δουλειά όλων όσων δουλεύουν στην ακαδημία''.


Αυτή την στιγμή είστε προπονητής της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού. Βλέπετε ότι υπάρχει κι άλλο ταλέντο, από πίσω, έτοιμο να επανδρώσει την πρώτη ομάδα;

''Όλα τα παιδιά είναι αξιόλογα και δεν το λέω απλά για να το... πω! Απλώς, το θέμα είναι ότι για την πρώτη ομάδα αυτή την στιγμή είναι πιο πίσω ηλικιακά, αφού μετά και την προώθηση τόσων παικτών από τους Κ20, τα επόμενα παιδιά που υπάρχουν είναι στην Κ17...

Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα δώσουν το κίνητρο στον Παναθηναϊκό να τους προσφέρει κάτι ανάλογο και να φανεί αν μπορούν κι αυτά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της πρώτης ομάδας''.

Τι λέτε σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η ''στροφή'' των ομάδων μας, άρα και του Παναθηναϊκού, στα ελληνόπουλα είναι αναγκαστική λόγω κρίσης;

''Εγώ θα μιλήσω για τον Παναθηναϊκό και θα πω ότι αυτό το κάνει χρόνια τώρα... Πολλά παιδιά έχουν πλαισιώσει την πρώτη ομάδα αλλά και τις Εθνικές ομάδες, να μην το ξεχνάμε κι αυτό!

Ανεξάρτητα από... κρίσεις και εποχές, ο Παναθηναϊκός πάντα στηριζόταν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από την ακαδημία του και θα συνεχίσει να το κάνει!

Απλά, τώρα, βρέθηκε μια ''φουρνιά'' - κι αναφέρομαι στους 93αρηδες και τους 94αρηδες- που ήταν αξιόλογοι παίκτες, αναδείχτηκαν και το δείχνουν με την πορεία τους στην πρώτη ομάδα.

Ένας σύλλογος, αν θέλει να σέβεται την ιστορία του και να πρωταγωνιστεί πρέπει οπωσδήποτε να... βγάζει παιδιά από τα ''σπλάχνα'' του! Παιδιά που, εν προκειμένω, να ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός''.


Είστε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού επτά χρόνια. Βλέπετε τα πράγματα εκ των έσω για πολύ καιρό, δηλαδή... Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει προς το καλύτερο και υπάρχει τέτοια μαζική παραγωγή το τελευταίο διάστημα;'

'Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι είναι πάνω απ’ όλα η εκπαίδευση των προπονητών. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί, ότι γέμισαν οι προπονητές με γνώσεις, αυτές μεταφέρθηκαν και στα παιδιά με συνέπεια να βλέπουμε παίκτες με ταλέντο να δουλεύουν με πρόγραμμα και πλάνο -γιατί οι προπονητές έχουν περισσότερες γνώσεις- και να εισπράττουμε αυτό που εισπράττουμε τώρα.

Είμαι, δε, σίγουρος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα καλύτερα στο μέλλον και θα υπάρξει συνέχεια στην παραγωγή παικτών!''.


Για την πρώτη ομάδα, τι εικόνα έχετε;

Έχουν κυλήσει τα πράγματα όπως τα περιμένατε, από την στιγμή που μιλάμε για ένα καινούργιο σύνολο, με πολλά μικρά παιδιά και με νέα τεχνική ηγεσία;

''Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό για χρόνια, ακούγοντας το καλοκαίρι την έλευση και την δημιουργία αυτού του προπονητικού τιμ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα βλέπαμε μια ομάδα που θα απέδιδε σταθερά καλό ποδόσφαιρο...

Ήμουν από αυτούς που έλεγαν ότι, αν οι παίκτες ανταπεξέλθουν σίγουρα θα δούμε σπουδαία πράγματα και είμαι χαρούμενος που όντως το βλέπουμε αυτό!

Μια ομάδα με πολλά νεαρά παιδιά και κάποιους έμπειρους παίκτες να την πλαισιώνουν, να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να βγάζει πράγματα μέσα στο γήπεδο''.


Ο Παναθηναϊκός απέχει ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου, θα μπει στα πλέι οφ, ίσως βγει και στο Champions League... Για εσάς, ωστόσο, ποιο θα είναι το μεγαλύτερο φετινό κέρδος;

'Αν δούμε πως ήταν η ομάδα το καλοκαίρι, διαμορφώνοντας δηλαδή ένα ρόστερ από την αρχή και σιγά – σιγά και δούμε τώρα τις πιθανές επιτυχίες που μπορεί να έχει -το Κύπελλο είναι ένας τίτλος που μένει, ενώ η έξοδος στο Champions League θα αποφέρει και οικονομικά οφέλη που τα χρειάζεται πολύ ο Σύλλογος- θεωρώ πως ήδη υπάρχει κέρδος, καθώς κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι με μικρά παιδιά και σωστό πλάνο μπορεί να γίνει μια καλή δουλειά και μια καλή ομάδα.

Γι αυτούς, λοιπόν, θα είναι επιβράβευση αν έρθει και κάτι επιπλέον...''.


Πηγή: prasinanea.gr

Share
 

powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top