Η εύκολη λύση!

PDF Print E-mail
| Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Το παιδί έχει πολλές υποχρεώσεις (μαθήματα) και σταματάμε την ''μπάλα''. Ή χάνουμε προπονήσεις και μαθήματα ποδοσφαίρου, γιατί για αυτό πρόκειται. Για μάθημα. Η εύκολη λύση.

Και μπράβο γονέα, έκανες το "χρέος" σου, μόνο που: 

Μιλάμε για ποδόσφαιρο-όχι για μπάλα. Όταν μιλάμε για υποχρεώσεις, η εμπειρία μιλάει για βάρη εκτός λογικής παιδιού συνήθως.

Όπως αυτά του ρόλου που δεν επέλεξε το ίδιο: ο μεγαλύτερος αδερφός, ο προστάτης του μικρότερου, ή των μικρότερων αδερφών. Ο μελλοντικός συνεχιστής της δουλειάς του "μπαμπά". Κι ακόμη χειρότερα ο εκφραστής των ονείρων ΜΑΣ ως γονείς.

Το ποδόσφαιρο, μια σοβαρή ακαδημία ποδοσφαίρου όπως είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς να επιλέξουμε (όπως για το φροντιστήριο των Αγγλικών, Γερμανικών, Ελληνικών) προσφέρει στα παιδιά μας:

Υγιή σωματική, πνευματική ανάπτυξη.

Καλλιεργεί-αυτό κυρίως-την συναισθηματική νοημοσύνη. Ενισχύει την ψυχική δύναμη.Τονίζει την έννοια της συνεργασίας, ταυτόχρονα με την έκφραση της πρωτοβουλίας σε ένα σύνολο.

Φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις ακλόνητες στο χρόνο.

Αφήστε που στο μικρό αυτό διάστημα της προπόνησης, του αγώνα, σαν φίλτρο, διορθώνονται και τυχόν λάθη, που ως γονείς-άνθρωποι με εργασία και προσωπική ζωή δεν έχουμε το χρόνο να διορθώσουμε.

Δεν φταίει το ποδόσφαιρο λοιπόν. Άλλωστε καλός ποδοσφαιριστής είναι αυτός με την πλούσια παιδεία πλέον, για το 2014 μιλάμε.

Ποιος είπε οτι οι προπονητές επιλέγουν το παιδί χωρίς γνώση;

Ευτυχώς γνωρίζω παιδιά που λειτουργούν επαγγελματικά ήδη.....και πιθανόν να ευτυχήσουν στο μέλλον επιλέγοντας τον δρόμο της καρδιάς τους. Ξυπνώντας από τις 6:30 για να είναι συνεπείς στο σχολείο τους.

Μην υποτιμάμε τα παιδιά.

Στα θέλω τους γνωρίζουν καλύτερα κάποιες φορές. Και τα απωθημένα, που προέρχονται από τις αποφάσεις των μεγαλύτερων τους. Που δεν τα άφησαν να ζήσουν το όνειρο τους, δεν είναι καλή "παρέα" για το μέλλον.

Αυτό ως ενήλικες το γνωρίζουμε εμείς καλύτερα. Ή θα έπρεπε να μην το ξεχνάμε τουλάχιστον. Όπως το ότι η μέρα διαθέτει 24 ώρες, η ζωή είναι μια. Και πως την ευτυχία προσφέρουν μόνο οι ανθρώπινες σχέσεις.

Μιας ομάδας ανθρώπων-από δύο και πάνω....


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

(Head of FSA-statistical analysis). Στατιστικολόγος / Αναλυτής ποδοσφαίρου / Προπονητής UEFA.

Απόφοιτος από το ‘Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Από το 1992, ‘Galanis Sports Data’: εξειδικευμένες στατιστικές μετρήσεις – αναλύσεις,  για κορυφαίες ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Champions League & UEFA CUP, καθώς και για την Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, με αξιολόγηση όλων των ματς και προώθηση των αποτελεσμάτων στο προπονητικό team.
Share
 

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top