YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Με οχτώ παιδιά από την ακαδημία στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός

PDF Print E-mail
Monday, 27 June 2016 10:17 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις αλλά οκτώ νεαροί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Παναθηναϊκού θα βρεθούν τη Δευτέρα (27/6) το απόγευμα στην πρώτη του τριφυλλιού και εν συνεχεία θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας των πράσινων.

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δείξουν στον Αντρέα Στραματσόνι τις δυνατότητες τους και να δουλέψουν υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού και των συνεργατών του.

Οι οκτώ πράσινοι είναι οι: Πασχάλης Στάικος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Φάνης Μαυρομάτης, Τάσος Χατζηγιοβάννης, Θοδωρής Μίγγος, Γιάννης Μπουζούκης, Στέφανος Ευαγγέλου και Βασίλης Ξενόπουλος.

Πασχάλης Στάϊκος (20 ετών - μέσος)

Πρόκειται για νεαρό μέσο ο οποίος έχει γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 1996 στην Δράμα και στον Παναθηναϊκό βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2009 ενώ έχει ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο και το οποίο έχει ανανεώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Δόξα Βώλακα και αρχικά δοκιμάστηκε στις αρχές του 2009 και οι ιθύνοντες των πράσινων βλέποντας το ταλέντο του το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, σε ηλικία μόλις 13 χρονών αποφάσισαν να τον πάρουν  "εσώκλειστο" στην Παιανία.

Ο Στάικος αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και μπορεί να παίξει ως εξάρι και ως οκτάρι. Είναι ένας δυναμικός μέσος ο οποίος όμως έχει και "ποδοσφαιρικό"  μυαλό και καλά πόδια ενώ τον χαρακτηρίζει το γεγονός ότι έχει αστείρευτες δυνάμεις. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, είχε επιτελέσει και αρχηγός, ενώ οι προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί λένε τα καλύτερα για την αξία του και το ταλέντο του.

Γιώργος Αγγελόπουλος (19 ετών - μέσος)

Επίσης επαγγελματίας και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος γεννήθηκε στη Λεύκα Πατρών στις 25 Φεβρουαρίου 1997 και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς ο πατέρας του Αντώνης ήταν ποδοσφαιριστής ο οποίος έπαιξε μέχρι την Γ' Εθνική.

Στη συνέχεια μάλιστα ήταν ο πρώτος του προπονητής στην ακαδημία του Άτλαντα. Εκεί που τον ανακάλυψαν οι πράσινοι και τον κάλεσαν για δοκιμή μαζί με ακόμη πέντε συμπαίκτες του εκ των οποίων όμως κανείς δεν έμεινε στο τριφύλλι.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πέρασε τις πύλες της Παιανίας το καλοκαίρι του 2008 προκειμένου να δοκιμαστεί στην ομάδα που αγαπούσε από μικρό παιδί. Εκεί υπό το βλέμμα των Μαραγκού, Ταράση, Σάμιου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και οι πράσινοι τον ενημερώνουν μετά από μερικούς μήνες ότι θέλουν να αφήσει την γενέτειρα του, την Πάτρα, και να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα.

Ο 19χρονος άσος ξεκίνησε να αγωνίζεται ως σέντερ φορ αλλά από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό χρησιμοποιήθηκε ως κεντροεπιθετικός, ως "εξάρι", ως "οκτάρι" ενώ έχει αγωνιστεί στους Νέους και ως δεξιός μπακ.

Φάνης Μαυρομμάτης (19 ετών - αμυντικός)

Ο τρίτος επαγγελματίας της παρέας είναι ο Φάνης Μαυρομάτης ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από τον Παναθηναϊκό και αφού οι πράσινοι τον είχαν ξεχωρίσει από την παρουσία του σε κάποιες προπονήσεις της Εθνικής Νέων. Ο Μαυρομάτης είναι γεννημένος στις 12 Μαϊου 1997 και η προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Παναργειακός ενώ όταν αποκτήθηκε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους πράσινους.

Ο 19χρονος άσος αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ ή του αριστεροπόδαρου στόπερ και στην πρώτη του χρονιά στους Νέους τα πήγε πολύ καλά και έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αντεπεξέλθει στο επίπεδο του Παναθηναϊκού όντας πολύ καλός στο τακτικό κομμάτι.

Στην διάρκεια της χρονιάς μάλιστα πήρε μέρος και σε κάποιες προπονήσεις της πρώτης ομάδας αλλά και κάποια φιλικά υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι αλλά τώρα θα μπορέσει να νοιώσει ποιο ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (19 ετών - επιθετικός)

Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης είναι γεννημένος στις 31 Μαϊου 1997 και ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2012 από μια ομάδα στην Μυτιλήνη και ουσιαστικά τον "έκλεψε" μέσα από τον Ολυμπιακό που επίσης ήθελε να τον κάνει δικό του εκείνο το καλοκαίρι.

Ο νεαρός επιθετικός ο οποίος πριν λίγες μέρες άκουσε τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας, Γιάννη Σαμαρά, να του λέει ότι θα γίνει επαγγελματίας και θα υπογράψει συμβόλαιο αγωνίζεται τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της επίθεσης και διακρίνεται για την ταχύτητα του και την τεχνική του ενώ είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός.

Θοδωρής Μίγγος (18 ετών - μέσος)

Ο Θεόδωρος Μίγγος είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1998 και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή, ως εξάρι ή οκτάρι. Έχει πολύ καλή σωματοδομή και μυαλό που χρειάζεται για την θέση που αγωνίζεται για να μπορεί να βοηθάει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά την ομάδα του. Είναι από τους παίκτες που του αρέσει να ζητάει μπάλα και να βγάζει το παιχνίδι της ομάδας του από την άμυνα στην επίθεση.

Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και όλοι στο "Γ. Καλαφάτης" βλέπουν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που αν συνεχίσει να έχει κάτω το κεφάλι θα κάνει καριέρα. Ο Μίγγος είναι ένας από τους υποψήφιους για να γίνουν επαγγελματίες στην διάρκεια του καλοκαιριού και η παρουσία του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας φανερώνει άλλωστε πόσο τον πιστεύουν στο τριφύλλι.

Γιάννης Μπουζούκης (18 ετών - μέσος)

Αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του Μίγγου είναι και ο Γιάννης Μπουζούκης ο οποίος έχει γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 27 Μαρτίου 1998 και αποκτήθηκε από την Αθλόπολις Πρέβεζας πριν πέντε χρόνια. Ο Μπουζούκης αγωνίζεται ως δεκάρι, είναι αριστεροπόδαρος, έχει πολύ καλή τεχνική και όλοι μιλάνε με πολύ καλά λόγια για το ταλέντο του.

Έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και ήταν στην προεπιλογή της Εθνικής Νέων αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του. Ο 18χρονος άσος τη φετινή σεζόν στην Κ20, την πρώτη του στους Νέους, είχε εξαιρετική παρουσία και ήταν μάλιστα και ο τρίτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με έξι τέρματα. Όπως και ο Μίγγος έτσι και αυτός είναι υποψήφιος για να γίνει επαγγελματίας.

Στέφανος Ευαγγέλου (18 ετών - στόπερ)

Τι να πει κανείς για τον 18χρονο Στέφανο Ευαγγέλου για τον οποίο ο Παναθηναϊκός πλήρωσε έναν χρόνο πριν 300.000 στον Πανιώνιο για να τον κάνει δικό του.

Ο γεννημένος στις 12 Μαϊου 1998 αποτέλεσε μεγάλη "κάψα" των Βόκολου, Φύσσα το περσινό καλοκαίρι καθώς γνώριζαν ότι ο Ευαγγέλου είναι ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία του και έχει μπροστά του πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Για αυτό ο νεαρός στόπερ και αρχηγός της Εθνικής Παίδων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους πράσινους. Ο Ευαγγέλου σε αυτή την πρώτη του χρονιά στους Νέους τα πήγε πολύ καλά δείχνοντας στοιχεία του ταλέντου του ενώ αρκετές φορές βρέθηκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και μπήκε σε αποστολές κάποιων αγώνων Κυπέλλου.

Φέτος και σε αντίθεση με την περσινή χρονιά ευελπιστεί να πάρει και χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σκάουτς ομάδων του εξωτερικού συνεχίζουν να τον παρακολουθούν σε κάθε ευκαιρία αγωνιζόμενο με την Εθνική ομάδα.

Βασίλης Ξενόπουλος (18 ετών - γκολκίπερ)

Ο όγδοος της παρέας και πιο μικρός καθώς είναι γεννημένος στις 20 Μαϊου 1998 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί και την έκπληξη. Ο λόγος για τον Βασίλη Ξενόπουλο, έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό γκολκίπερ ο οποίος όμως στην διάρκεια της σεζόν δεν πήρε πολλά παιχνίδια με την ομάδα των Νέων λόγω της παρουσίας των Κότσαρη, Βασίλα και Λαμπίρη στην K20.

Παρόλα αυτά ο νεαρός πορτιέρε ο οποίος βρίσκεται αρκετά χρόνια στο τριφύλλι είναι αρκετά ταλαντούχος με καλά ρεφλέξ και πολύ καλά πόδια αν και γκολκίπερ. Δεν αποκλείεται αν ικανοποιήσει και στην Ολλανδία να υπογράψει και αυτός επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό στην διάρκεια του καλοκαιριού.


PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin



YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.