YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Η διαδρομή του Αμπέιντ απο τις Ακαδημίες της Λάνς, μέχρι τον Παναθηναικό!

PDF Print E-mail
Wednesday, 25 December 2013 14:12 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ηταν Δεκέμβριος του 2011 όταν ο Βαχίντ Χαλίλχοζιτς παρακολουθούσε το παιχνίδι του Μαρόκου με την Αλγερία για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η Αλγερία απέτυχε να προκριθεί στα ματς με Μαρόκο και Νιγηρία, αλλά ο Βόσνιος τεχνικός, που μόλις είχε αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας και παρακολουθούσε τα νέα ταλέντα στις μικρές εθνικές, δήλωνε εντυπωσιασμένος από δύο ποδοσφαιριστές: τον Τζαμέλ Μπενλραμί και τον Μεχντί Αμπεΐντ.

Ο Τύπος της Αλγερίας προδίκαζε την κλήση του τότε 18χρονου μέσου, που «καθάρισε» χθες στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη ομάδα της Αλγερίας. Ηταν η περίοδος που ο Μεχντί Αμπεΐντ ζούσε το δικό του όνειρο.

Λίγους μήνες πριν είχε εγκαταλείψει τις ακαδημίες της Λανς με προορισμό το Νιούκαστλ, καθώς λίγο πριν κάνει το μεγάλο βήμα προς την πρώτη ομάδα τον είχαν εντοπίσει και είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον τα λαγωνικά της Εβερτον, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Ρεν και της Λεμάν.

Τα λόγια του Χατέμ Μπεν Αρφά ήταν ικανά να τον πείσουν να το παλέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Λίγες εβδομάδες μετά και ενώ έδειχνε ικανός (στα φιλικά της προετοιμασίας, όπου μπαίνοντας ως αλλαγή είχε καταφέρει ακόμα και να σκοράρει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε) να παλέψει για την καθιέρωσή του στην πρώτη ομάδα των «ανθρακωρύχων», αντιμετώπισε το μεγάλο δίλημμα να επιλέξει ποδοσφαιρική πατρίδα.

Εχοντας αγωνιστεί με επιτυχία στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας (Κ-16, Κ-17, Κ-19), ο Αζεντίν Ντζουντί, προπονητής της ολυμπιακής ομάδας της Αλγερίας, τον δελέασε με την πιθανή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μετέπειτα στην εθνική Ανδρών της χώρας.

«Μένω στη Γαλλία και έχω μεγαλώσει εκεί, αλλά η πατρίδα μου δεν παύει να είναι η Αλγερία. Ξέρω ότι σε αυτή τη δύσκολη θέση βρέθηκε και ο Ζιντάν, τον οποίο θαυμάζω, αλλά εγώ θα επιλέξω Αλγερία» είχε δηλώσει τότε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Η συνέχεια για εκείνον δεν ήταν εύκολη. Με τη Νιούκαστλ περιορίστηκε σε ελάχιστες συμμετοχές για το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, στο μισό της δεύτερης σεζόν του πήγε δανεικός στη Σκωτία και στη Σεντ Τζόνστον, χωρίς να ενθουσιάσει, ο δανεισμός του έληξε τον περασμένο Μάιο και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Νίκου Νταμπίζα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μεχντί Αμπεΐντ με το μικρό συμβόλαιο των 75.000 ευρώ αμφισβητήθηκε έντονα και στις πρώτες μέρες της παρουσίας του στη Λεωφόρο ο Αναστασίου επέμεινε και στα τελευταία ματς ο Αλγερινός μέσος φαίνεται να τον δικαιώνει.

Και βεβαίως να περιμένει από τον Βαχίντ Χαλίλχοζιτς να εκπληρώσει την «υπόσχεσή» του. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι κοντά, αλλά και ο Βόσνιος από την πλευρά του έχει αρκετές επιλογές και περιμένει πολύ περισσότερα από τον 21χρονο μέσο που πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε επίσημο αγώνα.


Πηγή:sentragoal.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

{dmotion width="200" height="167"}xu5qgh{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xulbnz{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xua3vz{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xurggc{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xunxt1{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xujnc1{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xurggf{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xulbe2{/dmotion}

top