YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


Αποτέλεσμα Η Εκπαίδευση;

PDF Print E-mail
| Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   
Share

Χιλιοειπωμένο και μόνιμα αναπάντητο το ερώτημα στα πράγματα του μικρόκοσμου του ποδοσφαίρου μας:τι φταίει και είμαστε πάντα βήματα έως και χιλιόμετρα πίσω από τις προηγμένες χώρες;

Του Δημήτρη Ελευθεριάδη
-
Γιατί η βιτρίνα μας φαντάζει φτωχή μπροστά στα στολίδια που θαυμάζουμε πάντα από απόσταση στις τηλεοράσεις μας;

Ίσως η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας,μέσα στο σπίτι μας,αλλά η γενικότερη έλλειψη παιδείας δεν μας αφήνει να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε το αυτονόητο...

Το ποδόσφαιρο και όχι η μπάλα στο εξωτερικό διδάσκεται με επαγγελματικό,επιστημονικό τρόπο από γνώστες πιστοποιημένους του είδους από τις μικρές ηλικίες.

Σκοπός σε αυτά τα κρίσιμα από κάθε άποψη χρόνια των παιδιών είναι:η εκμάθηση,μέσω της απόλαυσης της χαράς του παιχνιδιού.

Τόσο απλό-αλλά τόσο σπουδαίο.

Το αποτέλεσμα,η ψύχωση της νίκης,η απαίτηση για επικράτηση με όποιο κόστος εις βάρος ακόμα και της ψυχικής υγείας των παιδιών,από επικίνδυνους-άσχετους με το χώρο παράγοντες.

Από προπονητές χωρίς την απαιτούμενη κουλτούρα και την κατάλληλη προσέγγιση αυτής της ευαίσθητης περιόδου των αναπτυξιακών ηλικιών.

Και τέλος των ίδιων των γονέων που επιθυμούν την επέκταση του εγώ τους μέσω των παιδιών τους.

Είναι κλασσικά νεοελληνικά φαινόμενα που ενισχύουν την επικράτηση της συντήρησης εις βάρος της προόδου.

Πρέπει το παιδί να μάθει να κερδίζει;Φυσικά ναι. Αλλά ποιό το όφελος όταν η νίκη είναι προιόν:αντιποδοσφαίρου, υπέρμετρης δύναμης που φτάνει και αγγίζει τα όρια του σκληρού παιχνιδιού,έως και αντιαθλητικού.

Όταν είναι εις βάρος της εκπαίδευσης του παιδιού σε αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Σε ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο που οι μικροί χώροι λόγω της έντονης πίεσης που ασκείται, απαιτούν άψογη τεχνική κατάρτιση και τακτική αντίληψη.

Όπου το συνδυαστικό παιχνίδι και παρουσίαση ελκυστικού θεάματος είναι το κλειδί της εισόδου στα προηγμένα πρωταθλήματα.

Την παρουσία πολυσύνθετων ''stars'' που συνδυάζουν την τεχνική τελειότητα,την τακτική πειθαρχία,με υψηλό δείκτη φυσικής κατάστασης....Εδώ ίσως να δίνεται και η απάντηση στα καχύποπτα και άστοχα ερωτήματα,του κλασσικού εγχώριου ποδοσφαιρόφιλου:

''Γιατί ο κακός και εμπαθής ξένος προπονητής δεν εμπιστεύεται τον Έλληνα υπερπαίκτη,με την ανεπανάληπτη ντρίμπλα και τον φοβερό πανηγυρισμό του στα γκολ;''...

Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την έλλειψη υπομονής που μας χαρακτηρίζει, τότε ίσως έχουμε ένα μικρό δείγμα της αδυναμίας μας να εξελίξουμε και να πλησιάσουμε έστω την υγεία και τη χαρά που προσφέρουν οι συνθήκες και η εικόνα του ποδοσφαίρου που μάθαμε να αγαπάμε-αλλά όχι να πιστεύουμε.Ώστε να εργαστούμε υπεύθυνα και εξειδικευμένα στο αντικείμενο.

Στην παρούσα στατιστική ανάλυση του παιχνιδιού ανάμεσα στις πολύ καλές ομάδες U-17,της Α.Ε.Κ και του Ολυμπιακού, επιπέδου Super League,ίσως παρατηρήσουμε κάποια από τα στοιχεία του ερωτήματος:νίκη με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος; ή εκπαίδευση, επένδυση στη μάθηση και υπομονή ώστε οι μικροί Έλληνες ποδοσφαιριστές να φτάσουν σε ανώτερο επίπεδο;

Οι απαντήσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.
-


-

























-
Του Δημήτρη Ελευθεριάδη για το Sports-Academies.gr

-

Το Who is Who του Δημήτρη Ελευθεριάδη...

Δημήτρης Ελευθεριάδης (Head of FSA-statistical analysis). Στατιστικολόγος / Αναλυτής ποδοσφαίρου / Προπονητής UEFA.

Απόφοιτος από το ‘Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Από το 1992, ‘Galanis Sports Data’: εξειδικευμένες στατιστικές μετρήσεις – αναλύσεις,  για κορυφαίες ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Champions League & UEFA CUP, καθώς και για την Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, με αξιολόγηση όλων των ματς και προώθηση των αποτελεσμάτων στο προπονητικό team.
Share
 

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top