YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Μπέρντ Στόρκ: Στόχος είναι να δίνουμε κάθε χρόνο δύο ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα!

PDF Print E-mail
Tuesday, 07 August 2012 06:11 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Μπέρντ Στόρκ: Στόχος είναι να δίνουμε κάθε χρόνο δύο ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα!

Ο επικεφαλής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Μπέρντ Στόρκ έχοντας βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα απο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πειραιωτών μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γερμανός στον «ΓΑΥΡΟ» και τον Δημήτρη Μαργωμένο:


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα πρώτα σας συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα προετοιμασία των ποδοσφαιριστών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο μέχρι στιγμής. Αυτό που πρέπει να μάθουν τώρα τα παιδιά είναι να συνηθίσουν στην ένταση και να μάθουν να είναι έτοιμοι για το μέλλον.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε και να διδάξουμε τα παιδιά να είναι έτοιμα. Προετοιμάζονται μαζί οι παίκτες των ομάδων Κ20 και Κ17 και πιστεύω πως είναι σημαντικό να δουλεύουμε όχι ο καθένας για τον εαυτό του αλλά να δουλεύουμε για την ομάδα. Είμαστε αρκετές ημέρες στο Πήλιο και έχουμε κάνει αρκετά τεστ αντοχής με αερόβια και αναερόβια τεχνική.

Ε: Είχατε κάνει κάποια τεστ στα παιδιά στο ΟΑΚΑ, τα οποία δεν έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν. Ετρεχαν οι παίκτες και παράλληλα τους έπαιρναν και αίμα.
Α: Ναι, αυτά τα τεστ τα κάναμε για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Και μέσα από αυτά τα τεστ μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιον τομέα πρέπει το κάθε παιδί να βελτιωθεί.

Να ξέρετε πως ήρθε από τη Γερμανία στην Ελλάδα ένας ειδικός για αυτά τα τεστ που έτρεχαν τα παιδιά και τους παίρναμε αίμα, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία επάνω σε αυτό το κομμάτι. Εχει δουλέψει στην εθνική ομάδα χόκεϊ Ανδρών και Γυναικών, όπως και σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Μπουντεσλίγκα και Β’ Εθνικής Γερμανίας. Και σίγουρα θα μας βοηθήσει. Η φυσική κατάσταση είναι το πιο σημαντικό πράγμα και θα πρέπει να δουλέψουμε επάνω σε αυτό και ατομικά. Θα πρέπει να δουλέψουμε στο επίπεδο αντοχής στον κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά και να βελτιωθούμε στον συγκεκριμένο τομέα.

Ε: Ποιος είναι ο στόχος σας για την ακαδημία του Ολυμπιακού;
Α: Αυτό που έχουμε ως στόχο, όνειρο ή φιλοδοξία, μπορεί να το πει ο καθένας όπως θέλει, είναι να δίνουμε κάθε χρόνο δύο ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ξέρουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά αυτό θέλουμε να πετύχουμε.

Ε: Εχετε ξεχωρίσει από τους ήδη υπάρχοντες κάποιους παίκτες που είναι έτοιμοι ή που μπορούν στο μέλλον να ανέβουν στην πρώτη ομάδα;
Α: Εντάξει, τους 93άρηδες ξέρουμε όλοι ποιοι είναι, αφού έχουν ήδη ξεχωρίσει οι Λυκογιάννης, Ρουγκάλας και Διαμαντάκος. Αυτό που βλέπουμε πλέον είναι από τους 94άρηδες και μετά. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν τις δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν κι άλλο μέσα από τη σκληρή δουλειά.

Ε: Είστε ικανοποιημένος με τα όσα έχετε δει;
Α: Σίγουρα είναι δύσκολο να μαθαίνεις στα παιδιά κάποια καινούργια πράγματα και να τους περνάς μια καινούργια φιλοσοφία, τη γερμανική. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που θέλουμε είναι χρόνος για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης.

Σε αυτό που είμαστε τώρα δεν μας επιτρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε για 90’. Υπολογίζω πως σε 2-3 μήνες θα είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι να επιβάλουμε εμείς το παιχνίδι μας στους αγώνες, όποιον αντίπαλο κι αν έχουμε απέναντί μας, αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Ομως θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Ε: Το πλάνο που έχετε φαίνεται να είναι περισσότερο για το μέλλον, μήπως όμως η ομάδα θέλει αποτελέσματα από τώρα;
Α: Και για εμένα ακόμα τώρα είναι νωρίς, είμαι μόλις δύο μήνες στην ομάδα και προσπαθώ και εγώ να μάθω τόσο τη δική μου ομάδα όσο και τους αντιπάλους μας. Το θέμα είναι πως για άμεσα αποτελέσματα θα έπρεπε να υπήρχε μία δεύτερη ομάδα.

Εκεί όπου θα ήταν όσοι ποδοσφαιριστές ναι μεν μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα αλλά δεν έχουν συμμετοχές. Οπως γίνεται δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες. Τα παιδιά που είναι τώρα στην ακαδημία δεν είναι ακόμα έτοιμα για να μπουν στην πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο σε σχέση με τους άλλους συλλόγους της Ελλάδας και γιαυτό δεν είναι εύκολο να παίξει κανείς σε αυτή την ομάδα. Γιαυτό και ίσως να είναι καλύτερο παίκτες οι οποίο αξίζουν να είναι στην πρώτη ομάδα αλλά δεν είναι έτοιμοι, να δίνονται δανεικοί αφού δεν υπάρχει μια δεύτερη ομάδα.

Ε: Δηλαδή, για παράδειγμα, θεωρείτε πως ο Διαμαντάκος θα πρέπει να δοθεί δανεικός;
Α: Να μείνει στους Νέους γιατί; Για έξι αγώνες στην Ευρώπη; Αν είναι να μην παίξει με την πρώτη ομάδα, καλύτερα να πάει σε άλλον σύλλογο της Superleague και να πάρει εκεί 20 αγώνες ώστε να επιστρέψει έτοιμος.

Ε: Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας στη διοργάνωση του NextGen Series;
Α: Αυτό που θέλουμε είναι να αξιολογήσουμε την ομάδα που έχουμε αυτή τη στιγμή στους Νέους. Γιαυτό και σε αυτό το τμήμα προσθέσαμε μόνο δύο ποδοσφαιριστές (Σιώπης, Βούρος) και κρατήσαμε τον βασικό μας κορμό, για να δούμε πού βρίσκονται οι Νέοι.

Σκοπός μας είναι να αποκομίσουν οι παίκτες εμπειρίες για το μέλλον και παράλληλα να ανεβάζουν και το επίπεδό τους συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Ε: Με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχετε μιλήσει;
Α: Εχουμε μιλήσει δύο με τρεις φορές στο Ρέντη και είχαμε κάνει και ένα μίτινγκ σε αρκετά καλό κλίμα. Μάλιστα, αυτό που έχουμε πει είναι μέσα στη σεζόν να δώσουμε κάποια μεταξύ μας φιλικά, δηλαδή οι Νέοι με την πρώτη ομάδα και έτσι να βλέπουμε σε ποιο επίπεδο είμαστε.

Παράλληλα, έτσι θα έρθει και πιο κοντά η συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας. Οταν γυρίσουμε όμως εμείς από το Πήλιο και η πρώτη ομάδα από την Ολλανδία θα μιλήσουμε ξανά με τον κόουτς.

Ε: Είχατε πει κάτι σχετικά με τη λειτουργία της ακαδημίας, καθώς υπάρχει στην ομάδα πλάνο από πέρυσι να συμβαδίζουν η πρώτη ομάδα με την ακαδημία.
Α: Όχι, δεν έχουμε προλάβει να μπούμε σε τέτοια ζητήματα, αλλά τώρα που θα είμαστε και πάλι στο Ρέντη θα τα συζητήσουμε. Ομως οι παίκτες της ακαδημίας, επειδή τώρα μαθαίνουν, δεν πρέπει να μάθουν πάνω μόνο σε ένα σύστημα.

Θα πρέπει να δουλέψουν σε αρκετά συστήματα έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν αναλόγως και με τις συνθήκες που θα προκύπτουν. Σίγουρα θα δουλεύουμε σε ίδια σημεία μαζί με την πρώτη ομάδα, όμως εμείς τους δικούς μας παίκτες θα πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε. Αντιθέτως, στην πρώτη ομάδα οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κατάσταση βρεθούν, αφού είναι ήδη επαγγελματίες παίκτες. Η ακαδημία, να ξέρετε, είναι σαν το σχολείο. Η προπονητική σε αυτές τις ηλικίες είναι σαν τα μαθήματα του σχολείου.

Ε: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας;
Α: Κοιτάξτε, ξέρω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αποτελέσματα, όχι μόνο να βγαίνουν παίκτες αλλά και να κερδίζει ματς, γιατί έτσι είναι ένας μεγάλος σύλλογος και χρειάζεται τις νίκες. Χρειάζεται όμως επίσης να υπάρξει και ατομική μόρφωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Και εκτός αυτών, εγώ θεωρώ πως στην ακαδημία είναι πιο σημαντικό να βγάζεις παίκτες απ’ το να παίρνουμε πρωταθλήματα.

Αλλωστε, αυτός είναι ο σκοπός μας, να εκπαιδεύουμε και να προοδεύουμε τους παίκτες μας με στόχο να μπουν στην πρώτη ομάδα, δηλαδή για το μέλλον. Και όσον αφορά στη συνέχεια, να ξέρετε ότι για εμένα πολύ σημαντικό είναι το σκάουτινγκ. Και αυτό που θέλω να κάνω είναι να μαζέψω ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Αθήνα από ποδοσφαιριστές, αφού είναι το επίκεντρο της Ελλάδας με 5.000.000 κατοίκους, και φυσικά ό,τι καλύτερο υπάρχει από την επαρχία να έρχεται στο Ρέντη.

Ε: Μία τελευταία ερώτηση, μεταξύ... σοβαρού και αστείου. Πώς αποφάσισε ένας Γερμανός να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει;
Α: (Γέλια) Σίγουρα η οικονομική κρίση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε στο να πάρω την απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό.

Μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα, είδα πώς έχουν τα πράγματα και αποφάσισα να έρθω χωρίς να σκεφτώ κάτι άλλο. Και άλλωστε στον Ολυμπιακό, ευτυχώς, δεν υπάρχει οικονομική κρίση. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος που δεν έχει τέτοια θέματα. Αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι όλα σωστά όσα βγαίνουν. Εμείς οι Γερμανοί θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όχι να την καταστρέψουμε.

 

ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top