YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Βόκολος: «θα στηρίξουμε τα παιδιά που την νέα χρονιά θα αποτελέσουν την νέα ομάδα Κ-15»

PDF Print E-mail
Sunday, 13 April 2014 15:00 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Με αφορμή την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Παίδων και Νέων που διεξάγεται στην Κατερίνη ο Λεωνίδας Βόκολος μίλησε για την λειτουργία των ''μικρών'' τμημάτων της «γαλανόλευκης» και την πρόοδο τους.

Αποσπάσματα απο όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Βόκολος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Παίδων και Νέων που διεξάγεται στην Κατερίνη:«Πρόκειται για το πιο σημαντικό κομμάτι του πλάνου.

Είναι η τελευταία φάση, η οποία γίνεται για την τελική επιλογή των παιδιών που συμμετέχουν στις μικρές Εθνικές.

Είμαστε όλοι εδώ, ο Τάκης Φύσσας, ο Περιφερειάρχης και οι προπονητές που θα στηρίξουν τα παιδιά που και θα αποτελέσουν την Κ-15 από την επόμενη χρονιά. Επίσης, δίνεται ευκαιρία σε κάποια παιδιά να δουλέψουν.

Στην Παίδων είναι η Κ-14, με τους Περιφερειάρχες να έχουν κάνει την επιλογή μαζί τους προπονητές.

Επίσης, υπάρχουν παιδιά ηλικίας είναι στην Εθνική ομάδα από 16 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ως "δοχείο" και δουλεύουν σε ένα χρόνο περίπου 100 με 120 προπονητές.

Δουλεύουμε σε Περιφέρειες, ζώνες και πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια για να στελεχώσουν οι καλύτεροι τις Εθνικές ομάδες.

Κάθε προσπάθεια είναι και δύσκολη, όμως ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το πλάνο καθιστά πιο αξιοκρατικές τις επιλογές των παικτών. Υπάρχει έλεγχος σε όλα τα τμήματα για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Στο παρελθόν υπήρχαν Ενώσεις που γινόταν καλή δουλειά και έτσι επιλέγαμε κάποια παιδιά, όμως υπήρχαν και άλλες Ενώσεις που είχαν 1-2 καλούς παίκτες και δεν έφτασαν στο τελικό στάδιο της επιλογής.

Μέχρι τον Δεκέμβριο τα 44 παιδιά θα γίνει μία νέα αξιολόγηση και θα μείνουν μόνο 25 παιδιά.Δεν έχουν προγραμματιστεί φιλικά. Τους δίνουμε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για να δούμε αυτά που θέλουμε από το κάθε παιδί.

Όσο δουλεύουν και βελτιώνονται η πόρτα των Εθνικών ομάδων είναι πάντα ανοιχτή.

Και αυτά τα παιδιά που είναι από την Κ14 είναι στη βάση δεδομένων μας και γίνεται διαρκής έλεγχος. Εκείνο που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε είναι η επιθετική μας λειτουργία, όμως επειδή υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες μπορείς να δεις πολλά πράγματα.

Κρατάμε την καλή αμυντική μας λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να βελτιωθούμε στον επιθετικό τομέα. Είναι ένα πλάνο που έχει προσαρμοστεί στα μέτρα μας.

Στην κουλτούρα μας, στα θετικά και τα αρνητικά μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ελληνική ταυτότητα και δεν είναι εφάμιλλο της ισπανικής ή της πορτογαλικής σχολής.Κάθε μέρα προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία θέλουμε να βλέπουμε τις ατέλειές μας και να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη του συγκεκριμένου πλάνου, επειδή από την αρχή μέχρι και σήμερα - έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας - μπορούμε να μιλάμε για περισσότερα πράγματα.

Έχουμε επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις και όλα τα τμήματα της Εθνικής».


Για τον αν ενημερώνεται ο Φερνάντο Σάντος:«Ο Φερνάντο Σάντος ενημερώνεται διαρκώς μέσα από τις βάσεις δεδομένων που έχουμε στην Ομοσπονδία. Πρόκειται για δική του πρόταση και είναι ανυπόστατο κομμάτι του έργου του και είναι ενημερωμένος για όλα».

Share
 




Τελευταία Νέα

powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ