YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Ομάδα Ελλήνων μεταναστών κατέκτησε το παγκόσμιο τουρνουά ποδοσφαίρου WΚ-Ολλανδίας

PDF Print E-mail
Wednesday, 12 June 2013 02:38 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   
Share

Θυμάστε την ιστορία παραμύθι του Ευρωπαϊκού Κυπέλου 1992 και το κατόρθωμα της Δανίας; Αυτό το κατόρθωμα επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά στη διοργάνωση του τουρνουά ποδοσφαίρου WΚ-Ολλανδίας μεταναστών στο Άμστερνταμ με το ντεμπούτο της ελληνικής ομάδας το διάστημα 8-9 Ιουνίου.

Μερικές μέρες μόλις πρίν την έναρξη του τουρνουά ο προπονητής πήρε εντολή από την οργάνωση του τουρνουα να δηλώσει συμμετοχή. Οι καλύτεροι από τους διαθέσιμους έλληνες παίκτες επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν σχεδόν μηδαμινός και χωρίς αγώνες προπόνησης. Ο φόβος αποκλεισμού στον πρώτο γύρο αγώνων του ομίλου ήταν αυτό που ανησύχησε την οργάνωση της ομάδας, όμως όλα εξελιχθηκαν διαφορετικά.

Μετά από μιά δύσκολη αρχή στον αγώνα με την Σομαλία που έληξε 0-0 η ελληνική ομάδα νίκησε την Ινδία με 2-0 και την Κροατία με 1-0. Η ελληνική ομάδα ήταν η νικήτρια του ομίλου χωρίς να δεχτεί γκόλ.

Στον τελευταίο αγώνα κατά της Κροατίας οι Κροάτες ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι καταχειροκρότησαν την ελληνική ομάδα για την εμφάνισή της.


Στα προημιτελικούς εναντίον του Εκουαδόρ η εικόνα ήταν διαφορετική. Το Εκουαδόρ, νοτιοαμερικανική ομάδα πίεσε από την αρχή την ελληνικά ομάδα. Οι καταπληκτικές σωτήριες επεμβάσεις του ελληνα τερματοφύλακα, μια γρήγορη αντεπίθεση και ένα ελεύθερο χτύπημα στην γωνία έφεραν το 2-0 για την ελληνική ομάδα και την νίκη.

Ο Καραφυλάκης ήταν ο παίκτης του αγώνα. Στον ημιτελικό αγώνα η δυνάτη ομάδα της Τυνησίας ήταν ο επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας. ΄Ενα λέπτό πρίν το τέλος του αγώνα ο Δαμενόπουλος με σούτ έξω από την μεγάλη περιοχή έφερε το 1-0 και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό

Ο τελικός βρήκε ξανά την ελλάδα απέναντι από την Σομάλια. Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε εξ ολοκλήρου και επέβαλε το παιχνίδι της. Οι Γιουσιφίδης και Ιλτσίδης ήταν οι σκόρερ του αγώνα.



Η ελληνική ομάδα είναι ο κάτοχος του κυπέλου 2013....Η ελληνική ομάδα εξέπληξε με τον ενθουσιασμό της και το ότι δεν δέχτηκε κανένα γκολ.

Η πρώτη συμμετοχή της σε αυτό το τουρνουά και η κατάκτηση του κυπέλου  ενθουσίασε τους έλληνες που τους παρακολόύθησαν.

 

''Είμαστε βέβαιοι ότι στην Ολλανδία υπάρχουν πολλά ελληνόπουλα με ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Θέλω να ευχαριστήσω τούς ποδασφαιριστές για την μεγάλη αυτή επιτυχία και την αθλητική τους συμπεριφορά σε αυτή την συμμετοχή.  Στην διοργάνωση του τουρνουά 2014 θα συμετάσχουμε και με γυναικεία ομάδα και φυσικά η ανδρική ομάδα θα υπερασπίσει την κατοχή του κυπέλου 2013 τόνισε στο sports-academies.gr ο προπονητής και πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής Γιάννης Γαρλέμος.

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

{dmotion width="200" height="167"}xu5qgh{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xulbnz{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xua3vz{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xurggc{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xunxt1{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xujnc1{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xurggf{/dmotion}

{dmotion width="200" height="167"}xulbe2{/dmotion}

top