YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Η ιστορία ζωής του Διαμαντή Χουχούμη!

PDF Print E-mail
Friday, 02 November 2012 07:35 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

...Αυτό το παιδί θα πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ...είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1994 στη Χαλκίδα, σε μία περίοδο που ο αγαπημένος του Παναθηναϊκός με τον Χουάν Ρότσα στο «τιμόνι» του- ξεκινούσε ένα μοναδικό ταξίδι που για δύο χρόνια «μάγεψε» την Ελλάδα και την Ευρώπη, με απολογισμό δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και μία πορεία έως του «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Ρότσα ήταν κι εκείνος που (μαζί με τον Βαγγέλη Ντόβολη, τον πρώτο προπονητή του) «σημάδεψαν» έως τώρα την ποδοσφαιρική πορεία του Διαμαντή Χουχούμη, ο οποίος μας... συστήθηκε κι επίσημα πλέον το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού», κόντρα στον ΟΦΗ.

Ενα ντεμπούτο ξεχωριστό, που έβγαλε ποδοσφαιρικό «θράσος» κι (απ)έδειξε πως η Παιανία εξακολουθεί να βγάζει εξαιρετικά ταλέντα, που αποτελούν τη μοναδική ίσως αχτίδα φωτός στην εφετινή αγωνιστική... μιζέρια των «πρασίνων».

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του έγιναν στην ακαδημία «Αίολος» στα Κριεζά, όπου ο Χουχούμης (με καταγωγή από τον Αγιο Ιωάννη Εύβοιας, κοντά στο Αλιβέρι), άρχισε από 8 χρονών να ξεδιπλώνει τις αρετές του.


Αριστεροπόδαρος, γρήγορος, με κοφτερή σκέψη που ξεχώριζε με τη μία. «Το αριστερό του το συναντάς πολύ σπάνια. Από μικρή ηλικία έδειχνε πως είναι ποιοτικός παίκτης, από αυτούς που μπορούν εφόσον δουλευτούν να κάνουν τη διαφορά...», ήταν το γεμάτο καμάρι- πρώτο σχόλιο του κ. Ντόβαλου (σημερινός προπονητής του ΑΟ Κύμης που οδεύει σταθερά προς την επιστροφή του στο Περιφερειακό) στο «Goal» για τον... μαθητή που πλέον πήρε το δρόμο του.

«Ο Διαμαντής έδειχνε πως έχει προσόντα για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Βεβαίως θέλει ακόμη δουλειά, αλλά σιγά-σιγά θα δείτε κι άλλα...» συμπληρώνει.


Κόντρα στον ΟΦΗ επιβεβαίωσε από νωρίς τον... διαβήτη του αριστερού του ποδιού: overlap στην πλάτη του Σισοκό, υποδοχή της μπάλας την κατάλληλη στιγμή, κίνηση δέκα μέτρων και σέντρα ακριβείας στον Τοτσέ για το 0-1 μόλις στο 9'. Κούρσα που επανέλαβε κι άλλες φορές στο ματς, αποτελώντας ένα μόνιμο πονοκέφαλο για τους Κρητικούς.


Κύριο «ψεγάδι» του; Οι αμυντικές αδυναμίες του, που φάνηκαν στο γκολ του Κουτσιανικούλη, αλλά και σε 2-3 περιπτώσεις, όπου ο 18χρονος «έχασε» τον ακραίο του ΟΦΗ. «Οι αδυναμίες που έδειξε ανασταλτικά, έχουν την εξήγησή τους...» ήταν το επόμενο σχόλιο του κ. Ντόβολη, αιτιολογώντας τη σκέψη του.

«Ο Διαμαντής είναι ακόμη περισσότερο μέσος, παρά μπακ.

Στην ακαδημία τον χρησιμοποιούσα εσωτερικό χαφ, κι απ' όσο γνωρίζω και στην Παιανία εκεί έπαιζε αρχικά. Είναι πιο επιθετικογενής παίκτης, αλλά ίσως είναι καλό που τον γύρισαν μπακ, για να γίνει πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.

Εχει την ταχύτητα, αλλά και τα σωματικά προσόντα για να γίνει πολύ καλός κι ανασταλτικά. Απλώς θέλει ακόμη δουλειά στην τακτική...».



Όταν ο Ρότσα τον έκανε μπακ

Η... οπισθοχώρησή του στο αριστερό άκρο της άμυνας, έγινε με απόφαση του Χουάν Ρότσα στα μέσα της σεζόν 2009-10. Από τα 14 του, όταν πήγε στην Παιανία, ο Χουχούμης έπαιζε σταθερά (σε παίδες, έφηβους, νέους), κεντρικός χαφ στο 4-2-3-1 (αριστερά στη δυάδα).

Εκείνη τη σεζόν, οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει (με εισήγηση Ζάχαβι), από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης τον Ισραηλινό Νιρ Μανσούρ, ως «...μεγάλο ταλέντο που γρήγορα θα τον δείτε στους άνδρες».

Η «dolce vita» της Αθήνας ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ... μαγευτική για τον νεαρό Ισραηλινό, που δεν έπειθε στο γήπεδο κι ο Ρότσα οδηγήθηκε σε λύσεις εκ των έσω.

Ο Μαρινάκης ήταν η πρώτη σκέψη, αλλά το ανάποδο πόδι (δεξιοπόδαρος γαρ) δυσκόλευε τα πράγματα. Ο Διαμαντής ήταν η δεύτερη επιλογή και δεν... έτυχε, πέτυχε. Εδραιώθηκε ως αριστερός μπακ, κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα Κ20, το καλοκαίρι έγινε επαγγελματίας (με συμβόλαιο έως το '15) κι όλα πήραν το δρόμο τους...



Η «αδυναμία» και η συμβουλή

Ο Φερέιρα τον είχε ξεχωρίσει από την περσινή σεζόν έχοντας διακρίνει τα στοιχεία του και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα, είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του πως θα ήθελε να τον βάλει σε ματς (χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον) πριν από τα πλέι-οφ, για να πάρει εμπειρίες, αλλά δεν είχε επαγγελματικό συμβόλαιο κι αναγκαστικά έπρεπε να περιμένει.

Το καλοκαίρι, λίγο μετά την υπογραφή το συμβολαίου ο Πορτογάλος είχε επισημάνει προς τον Αλαφούζο πως «...αυτό το παιδί θα πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Είναι μεγάλο ταλέντο και δεν πρέπει να “καεί”».

Το ίδιο εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλιά του και πριν τον αγώνα με τη Λάτσιο, όπου το... bet των δημοσιογράφων, έδινε μεγάλες πιθανότητες για να ξεκινήσει βασικός ο Χουχούμης. Δεν έγινε εκεί, έγινε προχθές και μάλιστα... απροειδοποίητα.

«Μικρέ, ξεκινάς βασικός σήμερα. Θέλω να έχεις καθαρό μυαλό, να μην φοβάσαι και να βγάλεις τα στοιχεία που δείχνεις και στις προπονήσεις. Σε εμπιστεύομαι και ήρθε η ώρα να πάρεις την ευκαιρία σου...» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου πριν το ματς.



Οι βάσεις της οικογένειάς του

Ο Χουχούμης είναι από τους πιο αγαπητούς παίκτες στην Παιανία. Χαμηλών τόνων, ακούει πολύ, μιλάει λίγο, μαθαίνει γρήγορα... Ολοι στέκονται στον χαρακτήρα του, τονίζοντας πως πήρε πολύ σωστές βάσεις και από την οικογένειά του.

Ο πατέρας του Κώστας (εργάζεται στα τσιμέντα ΑΓΕΤ) και η μητέρα του Αγγελική δεν μπήκαν ποτέ εμπόδιο στο όνειρό του, δίνοντας το «ΟΚ» για τη μετακόμισή του στην ακαδημία της Παιανίας το 2008, όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε (μετά από εισήγηση του Μάκη Λιβαθηνού και δύο επιτυχημένες δοκιμές) να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Η μεγάλη του «αδυναμία» ωστόσο, είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Βαγγέλης ο οποίος επίσης παίζει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα των Ιωαννίνων (όπου ζει κι εργάζεται τα τελευταία χρόνια) και τον συμβουλεύει για όλα...



Η συνέντευξη στο «Αθλόραμα»

Το πρωί του αγώνα με τον ΟΦΗ, δημοσιεύτηκε η πρώτη μεγάλη συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα της Εύβοιας, «Αθλόραμα». Προφητική; Ισως, διότι λίγες ώρες μετά ήρθε και η ώρα του ντεμπούτου, που τόσο πολύ περίμενε.

Ο ίδιος πάντως δεν... πετάει στα σύννεφα. «Τ' αυτιά μου είναι πολύ καλά κλεισμένα. Δεν... ακούω τίποτα.

Εχω ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μου», ενώ όπως είπε «...δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψω τον τόπο μου. Τα καλοκαίρια, ακόμα κι αν πάω για κάποιες μέρες σε κάποιο νησί, τις περισσότερες μέρες θα τις περνάω στον τόπο μου.

Μόνο εκεί ηρεμώ και νιώθω πραγματικά καλά»

Οσο για τις δυνατές παναθηναϊκές εμπειρίες του; «Κορυφαία ήταν το 3-2 με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ. Μαγική βραδιά. Επίσης θυμάμαι χαρακτηριστικά και το 1-0 με την Ανόρθωση με το γκολ του Καραγκούνη, το 2008.

Ημουν μάλιστα τόσο... τρελαμένος, ώστε άφησα το πόστο μου και ανέβηκα στη θύρα 28, παρέα με τον Καπίνο, για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα».


Πηγή sentragoal.gr

 

ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top