Τα ανερχόμενα αστεράκια του ΠΑΟΚ.

PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 20:33 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Τα ανερχόμενα αστεράκια του ΠΑΟΚ.

Οι 13ηδες του ΠΑΟΚ, το τμήμα της ΠΑΕ με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 1998. Μία ομάδα που ήδη είναι… ψημένη σε τρόπαια και τελικούς. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά.

Τη σεζόν 2010-2011 το τμήμα αγωνίστηκε σε 6 τελικούς και είχε στο ενεργητικό του 5 τρόπαια. Μέσα σ’ αυτά συγκαταλέγεται το κύπελλό της ΕΠΣΜ με το τμήμα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία του, το κύπελλό του πανελλήνιου τουρνουά «family cup» και το τρόπαιο του διεθνούς τουρνουά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «Παναγιώτης Κατσούρης». Άλλες δύο πρωτιές προστέθηκαν στο ενεργητικό της ομάδας με τις κατακτήσεις των τουρνουά των Γιαννιτσών και της Καλαμπάκας. Μοναδική ήττα σε τελικό για την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν αυτή του τουρνουά «Lenart Yohansson» στην Σουηδία όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε τελικά από τη Μίλαν. Τέλος οι ταλαντούχοι νεαροί σε συνολικά 47 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχαν 43 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ενώ συνολικά πέτυχαν 196 τέρματα και δέχτηκαν… 18! Πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος ο Αργυρίου με 40 γκολ ενώ ο Γολιδόπουλος με 28 ακολουθεί δεύτερος.

Δεν είχε αντίπαλο στην Αθήνα
Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο με το τμήμα των ’98αρηδων να παίρνει μέρος στο πανελλήνιο τουρνουά στα Βριλήσσια το «family cup».Περνώντας με μεγάλη άνεση τον όμιλο ο ΠΑΟΚ πέρασε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά με το ευρύ 4-0 ενώ στον τελικό επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Αλέξη Τασούλη τελείωσε την διοργάνωση με τέρματα 0-13 γεγονός που μπορεί να ληφθεί ως μέγιστο παράδειγμα της υπεροχής της έναντι των αντιπάλων της. Στους αγώνες του ομίλου ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε με το 8-0 απέναντι στον Πανιώνιο αλλά ενώ έφερε και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό με 0-0.

Πρωταθλητές στη Μίκρα
Στο γήπεδο της Μίκρας στην έδρα του Ηρακλή, το προπαιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι στον Ηρακλή με σκορ 4-1. Είχε προηγηθεί η πρωτιά του ομίλου η οποία σφραγίστηκε με νίκη (1-0) απέναντι στους Μπέμπηδες ομάδα η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν εναλλασσόταν στην πρώτη θέση μ’ αυτήν του Δικεφάλου. Με τον Ηρακλή ο Δικέφαλος όπως δείχνει και το σκορ ήταν συντριπτικός. Άλλωστε ακόμη και το μοναδικό τέρμα του Γηραιού προήλθε από αυτογκόλ.
Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του "Παύλου Μελά" με σκορ 3-0 ενώ στον προημιτελικό που προηγήθηκε νίκησε του Μπέμπηδες με 2-1.

Εντός έδρας πρωτιά
Στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» όλοι και κυρίως τα τμήματα του ΠΑΟΚ ήθελαν να αποδείξουν την εντός συνόρων ανωτερότητα τους. Γι’ αυτό και το τουρνουά βάφτηκε ασπρόμαυρο με τα τρία ηλικιακά τμήματα του ΠΑΟΚ να κατακτούν αμφότερα την πρώτη θέση. Ένα από αυτά ήταν και το προπαιδικό ’98 με τον Αλέξη Τασούλη και τα παιδιά του να γιορτάζουν άλλη μια διάκριση.  Τρεις νίκες στον όμιλο επί Πανθρακικού (3-0), Ελπίδων Ιωαννίνων (2-1) και Ανόρθωσις (3-0). Σειρά στον ημιτελικό πήρε η ακαδημία του Κενταύρου την οποία νίκησε με 3-1 ενώ στον μεγάλο τελικό ο Δικέφαλος επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 2-0 σε μια εμφάνιση κατά πολύ ανώτερη της αντιπάλου του.

Το έπος της Σουηδίας
Στην Σουηδία το τμήμα του ΠΑΟΚ επιφύλασσε χαρές από την πρώτη στιγμή. Με νίκη με 2-0 απέναντι στην διοργανώτρια ΑΙΚ μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση και με το δεξί συνέχισε καθώς στον δεύτερο αγώνα ο ΠΑΟΚ νίκησε την ποδοσφαιρική σχολή του Άγιαξ και πάλι με 2-0, σ’ έναν αγώνα που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι μέσω του linkπου δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες μέσω του PAOK 24. Επόμενος αντίπαλος η Χόνκα με την οποία συμμετοχή πήραν όλα τα παιδιά της αποστολής και το σκορ να μένει στο 0-0. Στην πορεία ων ‘98αρηδων του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό βρέθηκε η Εθνική Γεωργίας με τον Δικέφαλο να επικρατεί μιας ομάδας που αντιπροσώπευε το ταλέντο μιας ολόκληρης χώρας. Νίκη με σκορ 1-0 και έφυγε για τελικό. Τελικός στον οποίο η ομάδα του Αλέξη Τασούλη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πολυεθνική Μίλαν. Έπειτα από συγκλονιστικό αγώνα ο Δικέφαλος δέχεται το πρώτο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έπειτα η ομάδα καταρρέει δεχόμενη άλλα δύο τέρματα για το τελικό 3-0. Δεύτερη θέση λοιπόν, με πολλές εμπειρίες, εμπειρίες οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την συνέχεια.

Πρωτιές σε Γιαννιτσά και Καλαμπάκα
Την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το προπαιδικό τμήμα με άλλες δύο κατακτήσεις του βάθρου σε Γιαννιτσά και Καλαμπάκα. Στο τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία Γιαννιτσών που βρίσκεται στο δίκτυο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος ήρθε πάλι.. πρώτος. Και αυτό έγινε με τον πιο εμφατικό τρόπο επικρατώντας της ακαδημίας της Ξάνθης με σκορ 7-0. Τέλος στην Καλαμπάκα έχοντας πλέον αποδείξει την εντός συνόρων κυριαρχία τους τα παιδιά του ΠΑΟΚ έκαναν το αναμενόμενο και επικράτησαν στον τελικό του τουρνουά με 6-0 του Παναργειακού δίνοντας έτσι έναν άξιο επίλογο σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Αναλυτικά το περσινό τμήμα προπαιδικό ’98 του ΠΑΟΚ αποτελούνταν από τους:Αλμπάσι, Αργυρίου, Βαρουξάκη, Γολιδόπουλο, Ζαμπέτη, Ιωαννίδη, Καμήλαλη, Καπανάτζε, Καρασαββίδη, Κυριλλίδη, Μούτσα, Μπουζούδη, Νεστωρά, Πάνο, Παραστατίδη, Πασπαλά, Ρούτση, Τζεβελέκη, Χαζαρίδη, Χαραλαμπίδη, Χατζηπαρασίδη.

Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το τμήμα αυτό είναι εξ ολοκλήρου επιλογές μέσα από τον νομό και από τους γύρω νομούς της Μακεδονιάς μέσω του δικτύου FootballPrints. Πιο συγκεκριμένα στην ομάδα βρίσκονται παιδιά από Νάουσσα, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Σέρρες και Κατερίνη. Προς το παρόν και μέχρι να φτάσουν το 15 έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πηγαινοέρχονται έως ότου είναι σε θέση να μετακομίσουν στους ξενώνες της Τούμπας. Μέσω αυτών των παιδιών που ήρθαν στα τμήματα υποδομής τα τελευταία 4 χρόνια σε μικρή και κυρίως εύπλαστη ακόμα ηλικία ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να αναδείξει παίκτες έτοιμους να αναρριχηθούν τα επόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά υπομονή και … υποδομή, όλα τα άλλα, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, κάποια στιγμή θα έρθουν.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

paok24

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top